Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ghanese telers zoeken afzet voor kleine limes

Samuel Nii Quarcoo teelt samen met 40 andere boeren biologische limes. Zijn thuisland, Ghana, beschikt over een goed klimaat en rijke bodem voor teelt. Desalniettemin, door een gebrek aan kennis en toegang tot internationale markten, zijn de boeren hier erg arm. Om hier verandering in te brengen heeft Samuel geholpen met de oprichting van het 'Organic Citrus Farmers Network' waarbij wij een groep gepassioneerde biologische lime telers helpen om de brug te slaan naar interessante internationale markten.



Een van onze eerste stappen is kennis overbrengen als het gaat om het belang van snoeien. Een lime boom krijgt in zijn natuurlijke omgeving, een donkergroen bladerdek. Hoewel al die bladeren de rijpende vruchten van schaduw voorzien, zorgen ze er ook voor dat de limes door het gebrek aan zonlicht kleiner blijven.

Om van deze wilde bomen een rijke boomgaard met biologische limes te maken, zullen de bomen gesnoeid moeten worden. Op de lange termijn verbetert snoeien de opbrengst, maar op korte termijn betekent het geen fruit. Daarom praten de telers nu met hun partners in Europa om te kijken hoe zij deze kleine gecertificeerd biologische limes kunnen verkopen.

Voor meer informatie: www.natureandmore.com
Publicatiedatum: