Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schotse biologische telers willen dezelfde standaarden na Brexit

Vorige maand heeft de Schotse Organic Producers Association (SOPA) een enquĂȘte uitgevoerd onder 380 leden, waaruit bleek dat de meeste biologische producenten (90%) geen verandering willen in de regulering van biologische producten. Een derde gaf aan dat toename in regulering slecht zou zijn voor hun bedrijf. 10% dacht juist dat striktere reguleringen beter zouden zijn. Volgens 3% was de status quo negatief voor hun bedrijf.



De belangrijkste prioriteiten na de Brexit waren blijvende ondersteuning van de biologische sector (90%) en blijvende toegang tot de EU markt (83%). Bijna 80% vond dat simpelere overheidsregulering belangrijk is, en bijna 70% wil een handelsovereenkomst met de EU. 

Volgens 66% was vrij verkeer van personen belangrijk in verband met buitenlandse werknemers, terwijl de rest hier geen waarde aan hechtte. Twee derde wilde hun eigen bedrijf nog eens goed onder de loep nemen en nieuwe markten onderzoeken. Driekwart wilde nieuwe inkomstenkanalen bekijken. Een derde wilde niets veranderen na de Brexit. Driekwart van de respondenten zei hun huidige bedrijfsprestaties nog eens te willen onderzoeken. Twee derde van de respondenten wilde duidelijk biologisch blijven produceren en minder dan 0,5% gaf aan te willen stoppen met biologisch. 

85% van de respondenten waren telers, 15% kwamen uit de productieketen en 10% waren retailers. De Schotse minister Sturgeon zei dat Schotland in de vrijhandelszone kon blijven, terwijl het Verenigd Koninkrijk vertrekt. 

Bron: Foodmanufacture
Publicatiedatum: