Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duits suikerbedrijf start met bio-suiker

De vraag naar regionale, biologische suiker groeit de laatste jaren. Daarom is het Duitse Nordzucker opzoek naar biologische suikerbieten. De eerste volumes biologische suiker moeten vanaf 2018 op de markt komen. Volgens het bedrijf zijn de beste condities voor de suikerbietenteelt te vinden in Duitsland en Denemarken. Net als voor andere gewassen gelden er strenge eisen aan de teelt van suikerbieten.



De oproep van Nodzucker om contracten af te sluiten is positief ontvangen. Op dit moment worden de voorwaarden voor de contracten opgesteld in Duitsland en Denemarken. Boeren zouden vooral interesse hebben door de flexibiliteit en de verwachtte contractduur. De eerste volumes zullen binnenkort onder contract gesteld worden.

“biologische bietenteelt is een aantrekkelijke optie in vergelijking met concurrerende gewassen,” aldus Lars Gorissen, Chief Agricultural Officer. “Het gehele pakket van Norzucker geeft invulling aan de hogere kosten voor de biologische teelt en de meerjarige contracten bieden perspectief na 2017.”

bron: Nordzucker
Publicatiedatum: