Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
De Krat doet mee aan de VeganChallenge

De Krat doet mee aan de VeganChallenge in de maand oktober. Daartoe wordt de vegetarische maaltijdbox van de Krat de hele maand oktober volledig veganistisch. De niet vegetarische maaltijdbox wordt gedeeltelijk vegan, door een portie vlees te vervangen door een veganistische vleesvervanger.

De Krat is sinds haar oprichting in 2010 zeer bewust bezig met het leveren van vlees dat op diervriendelijke wijze is geproduceerd, maar ook met het beperken van de consumptie van vlees, door kleine porties te hanteren en het aantal maaltijden met vlees te beperken. De Krat levert ook een vegetarische maaltijdbox, maar die is normaal gesproken niet compleet veganistisch.


De VeganChallenge is een project van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme, opgezet door een aantal gepassioneerde idealisten die graag een steentje bijdragen aan het milieu en aan een diervriendelijkere wereld. Voor de productie van vlees, zuivel en eieren wordt op zeer grote schaal veevoer (zoals soja en maÔs) verbouwd. In totaal wordt momenteel meer dan 70% van alle landbouwgrond gebruikt voor veeteelt. Bovendien is de veehouderij verantwoordelijk voor de grootste uitstoot (zeker 18% van het totaal) van broeikasgassen zoals methaan en CO2 en vormt daarmee een belangrijke oorzaak van de opwarming van de aarde (FAO, 2006).

De VeganChallenge daagt de mensen uit om te proberen een maand lang compleet veganistisch te eten, dus zonder dierlijke producten. De VeganChallenge wil het mensen zo gemakkelijk mogelijk maken om veganistisch te eten door alle deelnemers dagelijks vegan recepten toe te sturen. De recepten zijn bovendien zeer supermarkt friendly; je hoeft er niet voor naar exotische winkels.

De Krat neemt de uitdaging graag aan door haar vegetarische maaltijdbox de hele maand oktober volledig vegan te maken. Mensen die meedoen aan de Vegan Challenge kunnen dus daarvoor de Vega Gemakskrat gebruiken. De recepten van de VeganChallenge worden daarbij zo veel mogelijk gevolgd, maar de Krat zal zelf ook veganistische recepten voor de VeganChallenge ontwikkelen. De niet vegetarische maaltijdbox van de Krat, de Gemakskrat, doet ook gedeeltelijk mee aan de challenge. In deze Krat zal wekelijks ťťn van de twee porties vlees worden vervangen door een veganistische vleesvervanger.

Eefje Brugman, eigenaar de Krat: "Bij de Krat zetten we ons al vanaf het begin in 2010 in voor een duurzamere wereld. De meeste mensen weten inmiddels wel dat veel vlees eten niet goed is, voor zowel je gezondheid als voor het milieu. Ook zuivelproducten zijn eigenlijk te belastend voor het klimaat, dus het kan geen kwaad daar ook een beetje mee te minderen. De VeganChallenge spreekt ons dan ook erg aan. We willen onze klanten graag laten zien dat lekker veganistisch koken echt niet zo lastig is en dat er bovendien hele lekkere vleesvervangers bestaan, zoals spinazieburgers of vegetarische kipstukjes. Als we nou allemaal wat vaker koken zonder dierlijke producten, dan doen we echt iets goeds voor onze wereld, en voor onszelf niet te vergeten. Vandaar dat we bij de Krat graag meedoen aan deze uitdaging!"

Klik hier voor meer informatie over de Krat.

Publicatiedatum: 19-9-2016

  

Ander nieuws uit deze sector:

7-5-2018 "Onze leden betalen minder dan voor bio-producten in supermarkt"
30-4-2018 Opening BE O Versmarkt in Brugge uitgesteld
16-4-2018 Foodshed: online zakelijke markt voor lokaal en bijzonder eten
4-4-2018 "Biologisch hier weer logisch na metamorfose"
26-3-2018 "Boeren verdienen meer in korte keten"
22-3-2018 "Kwaliteitsproducten met een goed verhaal"
21-3-2018 Metamorfose voor Overesch Ecologische Landbouw
15-3-2018 "Bio-producten kunnen tij op de warenmarkt keren"
13-3-2018 "Wij verkopen alleen A-merken op biologisch gebied"
12-3-2018 "Willen de gezonde bol.com van Nederland worden"
26-2-2018 Boeren steeds creatiever met nevenactiviteiten
14-2-2018 "Bio is en blijft de basis van alles"
12-2-2018 Wie gunt Natuurvoedingswinkel Spruit een doorstart?
9-2-2018 Rwanda inspiratiebron voor nieuwe verpakkingsvrije winkel in Sint-Niklaas
8-2-2018 Rio de Bio wil aansluiten bij Odin
25-1-2018 "We zijn niet zo van de geijkte momenten"
24-1-2018 "Met onze groentewinkel altijd tegen de stroom in gevaren"
24-1-2018 Nieuw: biologische boerenmarkt in New Jersey
19-1-2018 Prijswinnaars Beste Biologische Winkel 2018
19-1-2018 Verslagenheid na schrappen beste middelgrote biowinkelverkiezing

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *