Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
De Krat doet mee aan de VeganChallenge

De Krat doet mee aan de VeganChallenge in de maand oktober. Daartoe wordt de vegetarische maaltijdbox van de Krat de hele maand oktober volledig veganistisch. De niet vegetarische maaltijdbox wordt gedeeltelijk vegan, door een portie vlees te vervangen door een veganistische vleesvervanger.

De Krat is sinds haar oprichting in 2010 zeer bewust bezig met het leveren van vlees dat op diervriendelijke wijze is geproduceerd, maar ook met het beperken van de consumptie van vlees, door kleine porties te hanteren en het aantal maaltijden met vlees te beperken. De Krat levert ook een vegetarische maaltijdbox, maar die is normaal gesproken niet compleet veganistisch.


De VeganChallenge is een project van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme, opgezet door een aantal gepassioneerde idealisten die graag een steentje bijdragen aan het milieu en aan een diervriendelijkere wereld. Voor de productie van vlees, zuivel en eieren wordt op zeer grote schaal veevoer (zoals soja en maïs) verbouwd. In totaal wordt momenteel meer dan 70% van alle landbouwgrond gebruikt voor veeteelt. Bovendien is de veehouderij verantwoordelijk voor de grootste uitstoot (zeker 18% van het totaal) van broeikasgassen zoals methaan en CO2 en vormt daarmee een belangrijke oorzaak van de opwarming van de aarde (FAO, 2006).

De VeganChallenge daagt de mensen uit om te proberen een maand lang compleet veganistisch te eten, dus zonder dierlijke producten. De VeganChallenge wil het mensen zo gemakkelijk mogelijk maken om veganistisch te eten door alle deelnemers dagelijks vegan recepten toe te sturen. De recepten zijn bovendien zeer supermarkt friendly; je hoeft er niet voor naar exotische winkels.

De Krat neemt de uitdaging graag aan door haar vegetarische maaltijdbox de hele maand oktober volledig vegan te maken. Mensen die meedoen aan de Vegan Challenge kunnen dus daarvoor de Vega Gemakskrat gebruiken. De recepten van de VeganChallenge worden daarbij zo veel mogelijk gevolgd, maar de Krat zal zelf ook veganistische recepten voor de VeganChallenge ontwikkelen. De niet vegetarische maaltijdbox van de Krat, de Gemakskrat, doet ook gedeeltelijk mee aan de challenge. In deze Krat zal wekelijks één van de twee porties vlees worden vervangen door een veganistische vleesvervanger.

Eefje Brugman, eigenaar de Krat: "Bij de Krat zetten we ons al vanaf het begin in 2010 in voor een duurzamere wereld. De meeste mensen weten inmiddels wel dat veel vlees eten niet goed is, voor zowel je gezondheid als voor het milieu. Ook zuivelproducten zijn eigenlijk te belastend voor het klimaat, dus het kan geen kwaad daar ook een beetje mee te minderen. De VeganChallenge spreekt ons dan ook erg aan. We willen onze klanten graag laten zien dat lekker veganistisch koken echt niet zo lastig is en dat er bovendien hele lekkere vleesvervangers bestaan, zoals spinazieburgers of vegetarische kipstukjes. Als we nou allemaal wat vaker koken zonder dierlijke producten, dan doen we echt iets goeds voor onze wereld, en voor onszelf niet te vergeten. Vandaar dat we bij de Krat graag meedoen aan deze uitdaging!"

Klik hier voor meer informatie over de Krat.

Publicatiedatum: 19-9-2016

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-9-2017 "Op je lauweren rusten niet aan ons uitbesteed"
15-9-2017 Gratis bloembollen bij Belgische bio-winkels tijdens Weekend van de Klant
13-9-2017 Typisch Twents groentepakket ziet daglicht
12-9-2017 Odin Bezorgdienst verloot skelter bij nieuwe winactie
5-9-2017 Natuurwinkel Drachten viert 40-jarig jubileum
28-8-2017 Belgische natuurvoedingswinkel Rozebotteltje wordt Biohuisje
24-8-2017 Verkiezing Beste biologische winkel van Nederland gestart
21-8-2017 Bio-speciaalzaken goed telefonisch bereikbaar
16-8-2017 "Breed, divers en biologisch verassortiment"
14-8-2017 Verkoopstal mikpunt van vandalisme en diefstal
20-7-2017 Roosendaal zoekt AGF-marktkoopman voor wekelijkse bio-markt
29-6-2017 Natuurwinkel Amersfoort neemt klanten mee naar streekleveranciers
28-6-2017 Online groenten bestellen bij 'Buurderij' in Assen
28-6-2017 Zomerse sferen bij Natuurwinkel
27-6-2017 Spaaractie voor boodschappenpakket bij Natuurwinkel en Biologisch Specialist
23-6-2017 Natuurwinkel viert vandaag en morgen zomerfeest
19-6-2017 "Ook meteen bijkletsen met collega-ondernemers"
15-6-2017 Pimp je boerderijwinkel
14-6-2017 "Veel milieuwinst te behalen in opzet supply chain"
29-5-2017 Denemarken hoogste marktaandeel bio ter wereld

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *