Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Voor binnenplanten werken we onder meer met bio-kweker Klein Mexico"

Sprinklr geeft stadsbewoners groene vingers

Tholen - Sinds een paar maanden is het voor stadsbewoners mogelijk om duurzame plantenboxen te bestellen en de handige Sprinklr-app vertelt ze precies hoe ze de planten moeten verzorgen. "Het is dé oplossing voor stadsbewoners die geen groene vingers hebben, maar toch een groener huis en buitenruimte willen", vertelt Suzanne van Straaten. Ze geeft aan dat de buitenplanten allemaal gifvrij en biologisch geteeld zijn. "En voor de binnenplanten hebben we onder meer gekozen voor drie planten van de biologisch gecertificeerde kweker 'Klein Mexico'. De andere planten komen van voorlopers op het gebied van duurzaamheid, zoals VDE Plants."



Sprinklr bezorgt seizoensboxen met duurzame en biologische planten. De stadsbewoners krijgen via de app hulp bij het onderhoud van de planten. Zo leren ze steeds meer over planten en over tuinieren. En wie toch een probleem heeft met een plant, stuurt een foto naar de app en krijgt binnen 36 uur antwoord. Het concept is van start gegaan in Utrecht en Amsterdam en eind juli is Sprinklr ook in Rotterdam gelanceerd.



Suzanne vertelt dat het aantal goede biologische binnenkwekers schaars is in Nederland. "We willen ook graag dat het er meer worden. Daar maken we ons dan ook hard voor. Voor ons is de keuze voor biologisch heel logisch. We willen de stad vergroenen, dat is onze missie. Dat willen we doen door mensen te inspireren en het makkelijk te maken voor iedereen. Dit doen we op een duurzame manier, want dat is de enige manier om de stad echt groener te maken. Daarom willen we gifvrije planten leveren. Toch zijn er meerdere manieren waarop je een goede bijdrage kunt leveren met planten. Daarnaast heeft duurzame kweek in onze ogen ook te maken met de hoeveelheid CO2-uitstoot die kwekers hebben en we kijken naar potgrond. Er is heel veel potgrond die heel schadelijk is. Het gaat ons niet om het bio-keurmerk, het gaat om kwekers die gifvrij kweken, met de juiste potgrond en hun CO2-uitstoot beperkt houden. Voor ons is dit een vanzelfsprekendheid, maar het is lastig om kwekers te vinden die aan onze eisen voldoen."


Het team achter Sprinklr.

Ze geeft aan dat Sprinklr voor de buitenplanten werkt met telers die 100% gifvrij en buiten telen. "Zo werken we samen met Nico Zonneveld, De Lindenhoff en Kwekerij van Houtum. Wij weten dat gewoon van de telers, maar voor kleine telers is het verkrijgen van een bio-certificaat vaak nog te duur. De Lindenhoff heeft wel het Skal-certificaat, maar we kijken meer naar het aanbod en hoe ze werken. We zijn nu ook nog klein genoeg dat we wekelijks zelf bij de kwekers op bezoek gaan."



Voor meer informatie:

Suzanne van Straaten
Sprinklr
info@sprinklr.co
www.sprinklr.co