Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Noorderzon festival (18-28 augustus):

Biologisch driegangendiner tegen voedselverspilling

Uiteraard is Puur Noord Nederland ook dit jaar weer in volle glorie present op het Noorderzon festival (18-28 augustus). Dit jaar staat er een Puur Noord Nederland-foodtrailer. Vanuit deze mobiele keuken worden wederom de heerlijkste biologische, regionale gerechten geserveerd. De foodtrailer is aan de voorkant beplakt met plakjes Puur Noord Nederland-hout! Echt waar, er zijn kleine plakjes gezaagd van oude biologische perenbomen uit de boomgaard van Wim Stoker. De klimop uit de tuin van Puur Noord Nederland prei- en bonenteler Harm Teelken uit Elim (Drenthe), groeit langzaamaan langs de zijkant van de trailer. Het opbouwen gaat volgende week beginnen en vanaf donderdag 18 augustus barst het festival los. 11 dagen lang, tot zondag 28 augustus kan iedereen komen genieten van al dat lekkers.



Maar… er is nóg meer. In de contacten met alle toeleveranciers bij De Zaai-Ster worden ze met regelmaat geconfronteerd met de enorme voedselverspilling en alle gevolgen daarvan. Buitenmaatse producten, die niet passen binnen het schoonheidsideaal van de retail. Grillige weersomstandigheden die de kwaliteit van producten beïnvloeden. Kleine gaatjes in bladgewassen of lichte verkleuring kan er al voor zorgen dat enorme partijen producten worden afgekeurd. Op het Noorderzon festival zetten ze daarom een Pop-up Statement Restaurant neer. In dit restaurant wordt een biologische driegangenmaaltijd geserveerd van producten die anders weggegooid hadden moeten worden. Buitenmaatse producten, producten met een te korte 'tht' om uit te leveren aan klanten of producten die in een verkeerde verpakking terecht zijn gekomen. Met dit restaurant maken de initiatiefnemers een statement tegen voedselverspilling en inspireren ze bezoekers om ook hun steentje bij te dragen. Want: Eten is om op te eten, dat vind jij toch ook?



Met dank aan alle leveranciers van De Zaai-Ster die dit initiatief ondersteunen door hun producten te leveren.

Reserveren kan! Doe dat bij de Puur Noord Nederland foodtrailer, of stuur een mail naar info@puurnoordnederland.nl.
Publicatiedatum: