Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Vullen hiermee de vraag naar ambachtelijk bio-brood in"

Bourgondische Broden krijgen alle tijd bij Bakkerij Verbeek

Tholen - Bakkerij Verbeek bakt sinds kort elke dag een zestal soorten ambachtelijke biologische Bourgondische Broden. Tijd is het geheim van deze broden. Het complete proces duurt zelfs langer dan 40 uur. Vincent Derksen geeft aan dat het een broodlijn is met toegevoegde waarde voor de biologische bakkerij in Brummen: "De ontwikkeling van deze rustieke broodlijn is een heel bewuste stap voor ons. Ons assortiment bestaat inmiddels uit 300 verschillende producten. Met dit 'slow baking' brood kunnen we ons extra onderscheiden. Vanuit de natuurvoedingssector stijgt de vraag naar ambachtelijk bio-brood, waar veel handwerk bij komt kijken. Met deze Bourgondische Broden hebben we deze vraag dus ingevuld voor de natuurvoedingswinkels. Ook voor de bakkers is dit een heel mooi product om mee te werken."



Bakkerij Verbeek is trots op de nieuwe broodlijn. Vincent: "Het is heel speciaal om deze bijzondere lijn er nu bij te hebben. We hebben er al veel goede reacties op gekregen. Dat is erg fijn, aangezien de opzet van deze lijn heel wat voeten in de aarde heeft gehad. Onze Bourgondische Broden hebben we samen met Meester Boulanger Peter Bienefelt ontwikkeld. We hebben veel proefgebakken en gedurende het proces hebben we de broden ook aan diverse winkels voorgelegd. Er is dus zeker sprake van een gedegen voorbereiding."



Zoals gezegd is tijd het geheim van de Bourgondische Broden van Bakkerij Verbeek. Wanneer de Bourgondische Broden uiteindelijk afgebakken uit de oven komen, zijn ze in totaal 41 uur onderweg geweest. "Dit brood krijgt echt de tijd. We laten het voordeeg 22 uur rijpen, zodat de smaak zich in alle rust kan ontwikkelen. Daarna wordt het voordeeg met water, bloem, meel en zaden gebruikt als basis voor het brooddeeg. Elk deeg gaat vervolgens in een eigen rond rijsbakje, waarna ze 2 uur voorrijzen in de rijskast. Dit geeft luchtigheid aan de broden. Het voorgerezen deeg gaat vanuit de rijskast naar de koeling, waar het weer 16 uur blijft rusten. Na die 16 uur wordt het deeg uit de bakjes op bakplaten gelegd om vervolgens met veel vocht op lage temperatuur gebakken te worden." De Bourgondische Broden zijn dus 41 uur onderweg geweest voordat ze uiteindelijk afgebakken uit de ovens komen. "De broden worden niet voor niets 'nachtrustbroden' genoemd. Vaak is biologisch brood wat droger dan regulier brood, maar dit brood is smeuïger en malser. Daardoor blijft het langer lekker en vers."



Er zijn zes Bourgondische Broden. Het gaat om 3 varianten met gist: bruin licht meergranen, bruin donker meergranen en bruin zonnepit/pompoen. En er zijn 3 varianten met zuurdesem: bruin naturel rijstevlokken, bruin zonnepitten en volkoren sesamzaad. De broden wegen 600 gram. De nieuwe lijn is niet alleen voor de grote winkel geschikt, benadrukt Vincent. "Het mooie aan de Bourgondische Broden is dat ook kleinere natuurvoedingswinkels ze dagvers kunnen aanbieden. Ze kunnen per stuk besteld worden." Vincent ziet nog veel mogelijkheden voor de toekomst. "We kunnen deze lijn nog met allerlei producten uitbreiden. Aparte broden voor in het weekend zijn bijvoorbeeld een optie." Binnenkort staan sowieso wat weekendacties met de nieuwe 'nachtrustbroden' op de planning.



Voor meer informatie:

Vincent Derksen
Bakkerij Verbeek
Saturnusweg 1
6971 GX Brummen
0575 563599
vderksen@bakkerijverbeek.nl
www.bakkerijverbeek.nl