Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Europese Commissie presenteert nieuwe regelgeving

39 nieuwe middelen toegestaan in bio-sector

De Europese Commissie heeft de lijst met producten die toegestaan zijn in de biologische landbouw met 39 items uitgebreid. Daarnaast zijn de procedures om substanties aan de lijst toe te voegen versimpeld om de efficiƫntie en transparantie in de toekomst te verbeteren. Op de lijst met nieuwe producten staan onder andere azijn, gist, houtsnippers en gellangom.

EU-commissaris Hogan: "Gezien de groeisnelheid en de dynamiek in de sector, is het belangrijk dat de EU-regelgeving voor de biosector up to date blijft. Deze uitbreiding van toegestane middelen vormen geven een boost aan de sector." Het proces om de middelen op de lijst te krijgen, duurde voor twee substanties twee jaar. Met de herziening van de procedure moet dit in de toekomst makkelijker worden. "Ik blijf me inzetten voor de biologische sector in de onderhandelingen met de Europese Raad en het Europees Parlement om de regels te updaten."

Klik hier om de Europese richtlijn te bekijken.

Publicatiedatum: