Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
9-10 juni in Amsterdam

Sustainable Foods Summit - nieuwe inzichten voor eco-labels en duurzaamheid

De 8ste Europese editie van de Sustainable Foods Summit zal op 9 en 10 juni 2016 plaatsvinden in Amsterdam. De top zal zich richten op duurzame ingrediƫnten, voedselverspilling, marketingontwikkelingen en duurzame initiatieven. Voor het eerst zal de top kijken naar manieren om voedselverspilling in de 'supply chain' alsook de verspilling op het niveau van de consument te verminderen.

Tijdens het congres zullen onder meer de volgende vragen aan bod komen: Wat zijn de gevolgen van COP21 op de Europese voedingsmiddelenindustrie? Welke ontwikkelingen doen zich voor in duurzame vis en veeteelt? Wat kunnen voedingsbedrijven en retailers doen om voedselverspilling te minimaliseren. Hoe kunnen consumenten worden aangemoedigd om duurzame producten te kopen en op een verantwoorde manier te consumeren?

Sinds 2009 worden tijdens de Sustainable Foods Summit belangrijke problemen besproken waar de voedingsindustrie en diverse eco-labels (biologisch, Fair Trade, Rainforest Alliance en UTZ Certified) met betrekking tot duurzaamheid tegenaan lopen. Het doel van de Sustainable Foods Summit is om nieuwe inzichten te genereren voor eco-labels en duurzaamheid, door de belangrijkste vraagstukken in de sector te bespreken.

De door Organic Monitor georganiseerde Sustainable Foods Summit is een klimaatneutraal evenement. De ecologische voetafdruk van de top zal worden bepaald door de koolstof en broeikasgassen te berekenen.

Voor meer informatie: info@sustainablefoodssummit.com, www.sustainablefoodssummit.com/europe 
Publicatiedatum: