Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ik handel nog steeds op mijn gevoel"

Machandel-directeur Piet Glasbeek draagt taken gestaag over

Tholen - Piet Glasbeek draagt de komende jaren langzaamaan zijn taken als directeur van bio-bedrijf Machandel over. De oprichter van het bedrijf in Haulerwijk geeft toe dat dit een grote stap is. "Het blijft toch je kindje en ik doe het nog altijd met zoveel plezier. Ik geef het stokje over aan mijn twee zoons Eliza en Jasja Glasbeek die ernaar zullen streven het unieke van Machandel te behouden. Ik zal mij daarna vooral bezig blijven houden met de productontwikkeling. Verder ga ik het aan de jongens overlaten. Dit is goed, zij hebben immers ook hun eigen ideeën. Jonge mensen hebben de toekomst in biologisch-dynamische voeding."
 

Piet Glasbeek op kantoor in Haulerwijk.

Piet begon in 1978 met biologisch dynamische zuurkool. Hij was de eerste met kruidenzuurkool en een variant met jeneverbessen. "Daarna zijn we ons op de productie van biologisch-dynamische conserven gaan richten, waaronder augurken, doperwten, maïs en zilveruitjes. Die laatste twee hebben wij als eerste op de bio-markt geïntroduceerd." Hij erkent dat het met vallen en opstaan gegaan is. "In de loop van de jaren is ons bedrijf veel professioneler geworden, desalniettemin handel ik nog steeds op mijn gevoel, net zoals in de begintijd van Machandel. De kwaliteit van de producten staat hierbij nog altijd voorop. Het draait tenslotte om het maken van een mooi product."



Hij gaat voor persoonlijke relaties met zijn klanten en leveranciers. "Ik wil rechtstreeks contact hebben en niet alles per computer regelen. Ik hoop dat dit in de toekomst ook zo zal blijven, ander stop ik er helemaal mee", zegt hij lachend. Piet heeft ook niks met de hypes van tegenwoordig. "Is de hype rond superfoods bijvoorbeeld wel gezond of is het slechts superfood met daarachter super-commercie? Doe maar gewoon en natuurlijk!"



Piet is tevreden met waar het bedrijf nu staat. In een eerder Biojournaal-artikel werd al gemeld dat het bedrijf inmiddels levert aan klanten in heel Europa. En het groeit zelfs buiten de Europese grenzen. Zo verwacht hij voor dit jaar opnieuw een groei van zo’n 30%. "Ik hoop dat Machandel als een goed bedrijf gezien wordt en dat zowel onze klanten als eindafnemers vinden dat we eerlijke producten maken waar we veel energie in stoppen."

Voor meer informatie:

Piet Glasbeek
Machandel
Turfsteker 19
8433 HT Haulerwijk
0516 425020
pglasbeek@machandel.com
www.machandel.com