Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meerderheid Fransen koopt regelmatig biologisch

De consumptie van biologische producten in Frankrijk groeit snel. Vorig jaar kocht 65 procent van de Fransen minimaal één keer per maand een biologisch product. In 2003 kocht slechts 37 procent van de Fransen regelmatig een biologisch product, dat blijkt uit onderzoek van Baromètre Agence BIO/CSA. Ook het vertrouwen in de bio-producten is groot, van de ondervraagden heeft 82 procent vertrouwen in de producten.



Vorig jaar was een recordjaar voor de biologische markt in Frankrijk. Een meerderheid van de Fransen (63%) koopt biologische producten vanwege zorgen over de gezondheid. Andere belangrijke argumenten zijn het milieu (58%) en de kwaliteit en smaak van de producten (56%). Ook zegt 55% van de consumenten regelmatig biologisch te kopen.

Groenten en fruit worden het meest biologisch gekocht, 78% van de ondervraagden koopt bio-AGF. Daarna volgen zuivel, eieren en kruidenierswaren. Gevolgd door vlees (39%) en brood (31%). De meeste van deze aankopen (81%) worden in de supermarkten gedaan. Dit is mede te verklaren doordat in de supermarkten meer aandacht komt voor dit segment.

bron: Boursorama
Publicatiedatum: