Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Valencia wil bio-productie verdubbelen

Valencia heeft grootste plannen voor de biologische landbouw. Wethouder Mónica Oltra is van mening dat de overgang naar biologische landbouw gebaseerd is op het herstel van de traditionele landbouwmodellen in Valencia. Hij verklaarde dit tijdens de presentatie van het mogelijke plan voor de biologische productie in Valencia 2016-2020. Betrokken partijen en belanghebbenden uit verschillende sectoren hebben de ruimte voor de beoordeling en verbetering van het plan.

Ongeveer 6% van de landbouw in Valencia is nu biologisch en na uitvoering van het plan moet dit oplopen tot 20% in 2020. De biologische productie genereert momenteel tussen de 150 en 200 miljoen euro omzet, wat neerkomt op 3-5% van de totale waarde van de landbouwproductie. Het doel is om dit percentage te verdubbelen tot 10%, waarbij ook rekening wordt gehouden met vee, de bijenteelt en de biologische aquacultuur, die een groot groeipotentieel hebben.



Om de biologische productie te stimuleren heeft het programma voor plattelandsontwikkeling (POP) een budget van 23 miljoen euro tot 2020 met maatregelen om de huidige praktijken en de overstap naar milieuvriendelijke praktijken te ondersteunen. Elk jaar zal 5 miljoen euro worden geïnvesteerd. Bovendien heeft de Raad 200.000 euro van haar eigen vermogen toegewezen aan de ondersteuning van agro-ecologische praktijken in 2016.

Valencia heeft momenteel 1.808 biologische producenten, 406 bio-bedrijven en een totaal van 73.656 hectare. De belangrijkste gewassen zijn druiven (36%), noten (24%), granen (15%), olijven (13%), citrus en ander fruit (8%).

Bron: GVA
Publicatiedatum: