Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Minder chemieafhankelijk produceren en begrip voor bodem, substraat en gewas is mogelijk

Veel belangstelling voor bijeenkomsten met Graeme Sait

Eind januari 2016 organiseerde Soiltech en Van Iersel Compost drie bijeenkomsten met als centraal thema: "Een gezonde, vitale bodem". Graeme Sait van Nutri-Tech Solutions (Australiƫ) was de centrale spreker. Voor telers en adviseurs was er een basiscursus in Horst en een uitgebreide, 2-daagse cursus in Zeist. Onder andere de volgende vragen zijn tijdens deze cursussen beantwoord: "Hoe werkt een bodem/substraat en wat is de invloed van deze op het gewas?", "Wat is de rol van micro-organismen in het voorkomen en/of onderdrukken van ziekten en plagen?", "Waarom zijn de verhoudingen tussen verschillende mineralen zo belangrijk?", "Wat is een CEC en TEC?", "Wat is het effect van het verhogen van het organische stofgehalte in de bodem?", "Wat is huminezuur en fulvinezuur nu precies en hoe werkt het?"



Met in totaal ruim 200 deelnemers, zijn de verschillende bijeenkomsten zeer goed bezocht. Op de vraag wat de cursus de deelnemers gebracht heeft, kwamen antwoorden zoals: stof tot nadenken, inspiratie opgedaan, diepgang, veel huiswerk, meer inzicht, goede informatie en goed bruikbaar in de praktijk, veel tips en trucs voor bodemmanagement.

Daarnaast was er ook nog een seminar voor beleidsbepalers en onderzoekers in Kaatsheuvel. Hierbij waren mensen aanwezig van (semi-)overheden zoals provincies, waterschappen, rijksoverheid, journalisten, ZLTO en onderwijs- en onderzoeksinstellingen zoals de HAS en het Louis Bolk Instituut. Het belang van goed bodemmanagement om de klimaatverandering te stoppen en te zorgen voor een goede gezondheid van planten, dieren en mensen, werd tijdens dit seminar nog eens goed onderstreept. Verschillende deelnemers hebben toegezegd actief met deze kennis aan de slag te gaan.



Graeme Sait is oprichter en CEO van Nutri-Tech Solutions (NTS) en gespecialiseerd in bodem-, plant-, dier- en menselijke gezondheid, een gezonde leefomgeving en de relatie daartussen. Hij wordt wereldwijd geconsulteerd door professionele telers, adviseurs en politici en weet hierdoor wat er speelt op alle niveaus. De brede en toch specialistische kennis en de praktische tips maken de bijeenkomsten uniek in hun soort.



Naar aanleiding van de cursussen gaat Soiltech verschillende verdiepingsavonden organiseren per onderwerp. Ook heeft Soiltech Graeme Sait weer geboekt voor de week van 9 tot en met 13 januari 2017. Houd voor informatie hierover de website www.soiltech.nl en het Twitter-account @soil_tech in de gaten.
Publicatiedatum: