Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Thema 'de polder toen en nu'

Stamppotwandeling bij bio-boerderij Buitenverwachting

De Aspergehof organiseert, in samenwerking met Mariahoeve logies en boerderij Buitenverwachting, op 14 februari een winterwandeling dwars door de Oudendijkse polder. Deze wandeltocht laat u komen op paden waar u anders niet mag wandelen. Boer John en Corneel geven hun visie op de agrarische sector toen en nu.

De voorbereidingen voor de wandeling zijn in volle gang. De lokale gidsen Rene van Tienhoven en Wim Bergman vertellen over de boeiende geschiedenis van deze polder vol tegenstrijdige belangen. Hoe liep de spoorlijn dwars door de polder om de turfschepen te bevoorraden? Of waarom er spontaan moerrasplekken ontstaan in het grasland? En zeker ook de huidige bestemming van het land komt aan bod.



De wandeling gaat dwars door de veenweidepolder over slootjes en hekken, langs de Wijde Aa door de buurtschap Ofwegen naar Hoogmade. In Hoogmade bezoekt u biologische boerderij Buitenverwachting waar Corneel vertelt over zijn bedrijfsvoering. Waarom sommige koeien hun horens houden en de voordelen van biologisch boeren.

De kok van de aspergeboerderij is een enthousiast voorstander van koken met producten uit eigen polder. Op het stampotbuffet zal een hutspot, boerenkool stamppot en hete bliksem staan. De gehaktballen en spekjes komt van de dieren van biologische boerderij Buitenverwachting. Natuurlijk houdt de organisatie zeker rekening met de vegetariërs onder de wandelaars.



Na afloop van de wandeling wacht de Glühwein en de gedekte tafels met de stamppotten in de warme stal. De wandeling start en eindigt op het bedrijf van de familie Van der Salm, Ofwegen 8 in Woubrugge. Parkeren op het parkeerterrein links van de boerderij. De organisatie zal zich voorbereiden op een wandeling in groepen van 15 a 20 personen per gids. Er zal ruim aandacht zijn voor de flora, fauna en de ontstaansgeschiedenis van de Oudendijkse polder.

Datum: Zondag 14 februari 2015
Ontvangst: vanaf 12:00 uur met koffie of thee
Start wandeling: 12:30 uur, duur circa 3 uur met koffiestop halverwege.
Locatie: Familie Van der Salm, Mariahoeve logies, Ofwegen 8 – 2481 KA Woubrugge.
Kosten: 19,50 euro per persoon.
Aanmelden: voor 12 februari via info@aspergehofnoordam.nl of telefonisch op 06 42091492.
Let op: vol is vol!
Tip: denk aan warme kleding, stevige waterdichte schoenen.
Publicatiedatum: