Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ben jij ook 'klimatariër'?

Na de veganist en de flexitariër is er een nieuwkomer op eetgebied: de klimatariër. Dit is iemand die met zijn of haar eten vooral rekening houdt met het klimaat. Dus: probeer je altijd lokaal geproduceerd voedsel te eten, je voedselverspilling te beperken en rund- en lamsvleesproducten te vermijden (om broeikasgassen te beperken), dan verdien je met je CO2-bewuste voedingsgewoonten een nieuw label: climatarian, ofwel klimatariër.

Deze term verscheen onlangs in de New York Times. Deze krant maakte een lijst met belangrijkste voedselgerelateerde woorden in 2015. De lijst beschrijft de 'climatarian' als iemand wiens primaire doel het is om de klimaatverandering tegen te gaan.


Publicatiedatum: