Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Makkelijk om gezond te leven als je voor biologisch kiest"

Kookboek Amanprana-oprichtster gepresenteerd

Tholen - Chantal Voets, oprichtster van Amanprana, heeft een eigen boek geschreven: 'Eet goed, dat doet je goed. Hoe gezond & lekker koken met de juiste ingrediënten je leven kan veranderen!'. Dit boek is woensdag 27 januari officieel gepresenteerd. "Chantal heeft uit eigen ervaring geleerd dat gezond en lekker eten veel kwaaltjes kan verhelpen en niet moeilijk hoeft te zijn. Met haar boek Eet goed, dat doet je goed wil ze mensen bewustmaken van wat ze in hun mond stoppen. In 15 jaar tijd heeft ze hier heel veel kennis over opgedaan en deze kennis wil ze nu graag delen", vertelt Barbara Daelemans van Noble House.
 

Links Chantal Voets en rechtsonder Daicon borrelhapjes.

Ze geeft aan dat er bewust voor gekozen is om het boek in 2016 uit te geven. "Amanprana, het 100 procent biologische en natuurlijke merk, bestaat dit jaar 10 jaar. Daarom vond Chantal het een mooi moment om het nu uit te brengen."
 
Het boek focust niet specifiek op biologisch, maar uiteraard geeft de schrijfster volgens Barbara wel de voorkeur aan biologische producten. "Als je voor biologisch kiest is het volgens haar heel makkelijk om gezond te leven. Je hoeft dan geen ongezonde bewaarmiddelen, kleurstoffen of pesticiden te mijden. Ook is het belangrijk om een klein aantal ingrediënten te vervangen door gezonde alternatieven. Daarmee kun je al een groot verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan olijfolie in plaats van margarine en schrap keukenzout en ga voor fleur de sel. En wat te denken van kokosbloesemsuiker in plaats van witte suiker? Dat is eigenlijk de essentie."
 
Barbara merkt op dat het zeker geen standaard kookboek is. "Er staan niet alleen recepten in, maar ook heel veel informatieve stukken. Dat is heel belangrijk voor Chantal en daarin onderscheidt het boek zich van andere kookboeken. Er is onder andere meer informatie te vinden over de voordelen van kokosbloesemsuiker en wat de bijtjes voor de voedselvoorziening betekenen."



Ook de vormgeving van het boek is verrassend en Japans geïnspireerd. "De kaft gaat namelijk rechts open, kan dienst doen als bladwijzer en vanaf de zijkant kijk je zo op het boek. En de zwarte binding is heel uniek." Eet goed, dat doet je goed is verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel of thuisgeleverd via www.amanvida.eu.


De zwarte binding is op deze foto goed te zien.

Voor meer informatie:
 
Barbara Daelemans
Noble House
+32 (0)3 6202718
Barbara.daelemans@noble-house.tk
www.noble-house.tk