Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Workshop 'Faire prijzen' op de Bio-beurs

Gangbaar voedsel is te goedkoop. Met deze stelling opent het Biohuis het workshopprogramma van de Bio-beurs. Felix Prinz zu Löwenstein, voorzitter van BÖLW (Bund Ökologischer Lebensmittelwirtschaft), de Duitse bond voor de biologische sector gaat in op de echte prijs van voedsel en of biologisch de wereld kan voeden. De groei van biologisch wordt zo in wereldwijd perspectief geplaatst. Deze workshop vindt plaats op 20 januari, van 12:00 tot 13:00 uur in de Hanzezaal. De workshop is voor alle bezoekers van de Bio-beurs gratis toegankelijk.
 
Kees van Zelderen, bestuurslid van het Biohuis: "Biologische boeren kunnen niet opboksen tegen de bevoordeelde gangbare concurrentie. We moeten zo snel mogelijk naar 'true cost accounting' toewerken, want als het eenmaal zover is hebben we binnen no-time een volledig biologische voedselmarkt. In Duitsland en Frankrijk zijn ze al heel lang bezig met dit thema. In Nederland staat het nog in de kinderschoenen. Met het uitnodigen van de voorzitter van de Duitse biologische sector hopen we de discussie in Nederland aan te zwengelen."
 
True pricing is een opkomend onderwerp. Bij de Bio1000 was het één van de belangrijkste onderwerpen en ook de FAO heeft het op de agenda gezet. De vraag of er in de toekomst voldoende voedsel geproduceerd kan worden om de wereld kan voeden, wordt met de groei van de wereldbevolking en de achteruitgang van de beschikbare landbouwgronden ook steeds belangrijker. Het Biohuis ziet biologische landbouw als een logische richting om een antwoord op beide vragen te vinden.
 

Maak kennis met Biohuis

De Bio-beurs vindt plaats op 20 en 21 januari in de IJsselhallen in Zwolle. Op beide beursdagen zijn bestuurders van het Biohuis te vinden in stand D-186. Kom langs met vragen, opmerkingen of om eens rustig van gedachten te wisselen. Informatie over de beurs is te vinden op www.bio-beurs.nl.
Publicatiedatum: