Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reudink en Agrifirm nieuwe partners convenant Solidair met soja

Diervoederproducenten Reudink en Agrifirm sluiten zich aan bij het convenant Solidair met soja, waarin aanvullende eisen worden gesteld aan soja van ver die verwerkt wordt tot biologisch pluimveevoer. De ondertekening van het convenant zal plaatsvinden op de Bio-beurs op 21 januari om 16:00 uur op het Pluimveeplein. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij dit feestelijke moment.



Het convenant Solidair met soja is een initiatief van ketenpartijen uit de biologische pluimveesector, Solidaridad en Bionext. De aanleiding voor het convenant was de wens van de ketenpartijen om aanvullende eisen te stellen die goede werkomstandigheden voor sojatelers en het voorkomen van kap van regenwoud borgen. Deze eisen vormen een aanvulling op de biologische regels. Met de aansluiting van Reudink en Agrifirm is een belangrijke stap gezet richting de verdere verduurzaming van de Nederlandse biologische pluimveesector. Om deze ontwikkeling te bestendigen, is Bionext in gesprek met supermarkten over het opnemen van de aanvullende eisen in inkoopvoorwaarden.

Sojahandelaar Green Food International, diervoederproducenten Van Gorp en De Eendracht, de Biologische Pluimveehoudervereniging, eierpakstation Gebr. Van Beek en Stichting merkartikel Bio+, Solidaridad en Bionext sloten zich eerder al aan bij het convenant.

Voor meer informatie en de convenanttekst, ga naar www.bionext.nl/sms of neem contact op met Heleen Klinkert (Bionext), 030 2339973, klinkert@bionext.nl.
Publicatiedatum: