Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ecuadoriaanse garnalenproducent krijgt 10 miljoen dollar van Wereldbank

De Ecuadoriaanse garnalenproducent Omarsa kan dankzij een lening van 10 miljoen dollar van de International Finance Corporation (IFC), de privésector van de Wereld Bank Groep, verder werken aan uitbreiding. In 2014 groeide de export met 20%. In december 2014 kondigde het bedrijf plannen aan om de vriescapaciteit sterk te vergroten en de export in 2015 bijna te gaan verdubbelen (30-35 miljoen kilogram) ten opzichte van 2013. In november 2015 kwam naar voren dat het bedrijf beoogde om in 2015 bijna 2,5 miljoen kilogram biologische garnalen te exporteren.



Groeiende vraag naar biologische garnalen

Nadat het bedrijf met biologische garnalen startte, in 2007, ondervond Omarsa een moeilijke markt tot 2011. Toen het bedrijf in 2014 als eerste bedrijf wereldwijd het ASC certificaat bemachtigde, groeide de vraag naar biologische garnalen sterk, onder andere uit Europa. Nu domineert Ecuador de biologische garnalenmarkt.

Vooral dankzij de Chinese middenklasse had het bedrijf in 2014 een enorme exportomzet. Door de afgenomen import vanuit Zuidoost-Azië, ziet het bedrijf nu ook mogelijkheden in de VS.

Al in 1954 werd Ecuador lid van de IFC, die bedrijven met sociaal verantwoordelijke projecten ondersteunt, en sindsdien is er 540 miljoen dollar aan investeringen binnengekomen.

De beslissing van het IFC had onder andere te maken met de focus op duurzaamheid van Omarsa en de positie van de garnaal, die het tweede exportartikel is; 10% van de totale export van Ecuador. Het IFC steunt bedrijven die een positieve impact hebben, goed zijn voor het klimaat en banen scheppen, waar kansarme bevolkingsgroepen van kunnen profiteren. "De langlopende lening zal de werkgelegenheid, vooral van vrouwen, bevorderen, evenals de relatie tussen Omarsa en de lokale kleine garnalenproducenten", aldus een regionaal hoofd van IFC.

Bron: Under Current News
Publicatiedatum: