Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kinderopvang Hoeve Ackerdijk start 1 februari

Tholen - Hoeve Ackerdijk in Schipluiden gaat binnenkort starten met kinderopvang. De oude grupstal is omgebouwd tot kinderdagverblijf. Het biologische melkveebedrijf is gelegen in de gemeente Midden Delftland. "De boerderij ligt tegen de universiteit van Delft en TU bedrijvenpark Technopolis aan. Het is een kinderdagverblijf met 48 kindplaatsen, we willen langzaam naar deze bezetting toegroeien. Het kinderdagverblijf is aangesloten bij het VAK, Vereniging van Agrarische Kinderdagverblijven", vertelt Arie van den Berg.



Hij geeft aan dat er op de boerderij aan de Rotterdamseweg 223 veel te doen is voor de kinderen: "Ze kunnen hier buiten spelen, een rondje lopen over de boerderij, even eitjes rapen, dieren voeren en een plantje uit de tuin halen voor het eten. Dit zijn zo de dagelijkse ritmes. De voeding voor de kinderen zal zoveel mogelijk biologisch geproduceerd zijn. Zo gaan we onder meer de melkproducten van Boer en Land gebruiken."



De kinderopvang zal begin volgende maand dus starten. "Ouders kunnen nu al inschrijven. We vinden het vooral erg belangrijk om jonge kinderen mee te laten beleven met wat er allemaal op een boerderij gebeurd." In een interview met The Milk Story in april 2015 refereerde Arie al even naar de plannen voor het kinderdagverblijf op de boerderij. Hij zei toen al dat dit soort nevenactiviteiten ervoor zorgen dat de boerderij open en zichtbaar is en dat de werkgelegenheid groeit.


Zo zag de locatie er vorig jaar in januari uit.

Voor meer informatie:

Arie van den Berg
Hoeve Ackerdijk
Rotterdamseweg 223
2636 KC Schipluiden
015 2560171
hoeveackerdijk@hetnet.nl
www.kdvhoeveackerdijk.nl
www.hoeveackerdijk.nl