Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase deelstaat zet in op bio-landbouw

Om een impuls te geven aan biologische landbouw in de Indiase deelstaat Uttarakhand, heeft de deelstaatregering officials van het agrarisch departement gevraagd om een stappenplan voor te bereiden om binnen 10 dagen van vijf Uttarakhand-dstricten 'biologische landbouwdistricten' te maken. Het gaat om de districten Chamoli, Rudraprayag, Tehri, Pauri, Pithoragarh. De actie is het gevolg van een ban door het departement van landbouw, op de niet biologische methoden van tarwe, rijst, mandua, jhanghora en andere heuvelgewassen.



Tijdens een toespraak op een bijeenkomst met top officials en overheidsfunctionarissen, zei minister Harish Rawat: "De belangrijkste boost van de regering zal bestaan uit het aanmoedigen van telers om te opteren voor biologische landbouw. Hiertoe hebben wij vijf heuveldistricten aangewezen als gebieden voor biologische landbouw. Geleidelijk zullen we alle 13 heuvel- en vlaktedistricten tot biologische landbouwdistricten maken” "

"Ter verduidelijking van het initiatief", voegde de minister toe: "Het enige doel van de operatie is niet om biologische landbouw te stimuleren waarbij boeren gebruik moeten maken van natuurlijke mest van koeienpoep en andere biologische mest om de biologische landbouw te vergroten, maar ook afstand te nemen van de negatieve effecten van bijvoorbeeld het gebruik van kunstmest of chemicaliën. Hoewel deze de teelt van gewassen op korte termijn kunnen verbeteren, veroorzaken ze veel schade aan de gewassen en verwoesten ze de vruchtbaarheid van de aarde."

Bron: Times of India
Publicatiedatum: