Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadees onderzoekscentrum breidt bio-areaal uit

Agriculture and Agri-Food Canada heeft besloten om de hoeveelheid land ten behoeve van biologische landbouw bij de Harrington Research Farm te vergroten. Er wordt meer betrokkenheid gevraagd naar biologisch onderzoek door boeren en bedrijven. In 2017 zal er 12 hectare zijn in plaats van de 8 hectare nu.

Om het land voor biologisch onderzoek klaar te maken, dient er drie jaar lang niet op de conventionele manier geproduceerd te worden. Aaron Mills, een research wetenschapper van het Onderzoek en Ontwikkelcentrum in Charlottetown zegt dat zij het eerste onderzoekstation in Canada zijn, op zoek naar certificering voor hun land.



Een nationaal of regionaal certificeringsbureau moet de faciliteit keuren en een certificaat afgeven. Vernon Rodd, eveneens onderzoekswetenschapper aldaar, zegt dat biologisch management lange termijn management is, omdat ze niet dezelfde processen uitvoeren als gewone boeren. "Als er sprake is van ziekte of een plaag, moet je daarop anticiperen, in tegenstelling tot conventionele boeren, die het kunnen wegspuiten", zegt hij.

De afgelopen 10 jaar zijn er biologische experimenten uitgevoerd op de boerderij, maar Mills zegt dat ze er zeker van willen zijn dat het land gecertificeerd is, om mee te kunnen doen met het nationale project waarbij biologische landbouwgrond vereist wordt. Bij het onderzoek horen ook de cycli, het testen van nieuwe variaties en het zich toeleggen op verbouwen van gewassen middels biologische methodes en het evalueren van de verschillende duurzame manieren om onkruid, insecten en ziekte te behandelen.

Dit jaar werden diverse gewassen geteeld, waaronder aardappelen, graan, hennep, gerst, pompoen, tarwe, rogge, zwarte bonen en sojabonen. "Overal vinden we wel uitdagingen, maar er zijn ook successen te melden", zegt Rodd. Mills zegt dat er op het gebied van biologische landbouw veel onderzoek plaatsvindt op nationaal niveau.
"Het is groeiende, maar lang niet zo snel als voor de conventionele zijde zou gelden", zegt Mills. "Het onderzoek dat wij doen biedt vooral voordeel voor de biologische landbouwers, maar ook conventionele landbouwers zouden deze technieken kunnen toepassen, dus eigenlijk is het een win-win situatie voor beide kanten." De meer succesvolle biologische bedrijven in de regio gevestigd zijn op Prince Edward Island.

Bron: The Guardian
Publicatiedatum: