Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen nitrietpekelzout in diervoeding van Buddy's Bite

"Er zit geen nitrietpekelzout in diervoeding van Buddy's Bite. En dat is ook goed te zien", zegt Suzanne Toebast, eigenaresse van bio-webwinkel/groothandel Buddy's Bite. "Al onze biologische producten hebben de typisch grijsbruine kleur van zelfbereid vlees. Het maakt voor honden en katten niet uit hoe het vlees eruit ziet. Het gaat om de inhoud."

Naast het eigen merk Buddy's Bite vertegenwoordigt Suzanne het Duitse Bioland gecertificeerde Terra-Pura Tiernahrung. Terra-Pura is het enige diervoedingsmerk ter wereld wat bij Bioland aangesloten is en produceert sinds 10 jaar hoogwaardige voeding voor honden en katten. Bioland staat het gebruik van nitrietpekelzout in biologisch vlees niet toe.



"Voor mij persoonlijk geldt al jaren: goedkoop vlees heeft een prijs. En die prijs zou wel eens veel hoger kunnen zijn dan de prijs die je moet betalen voor schoon en eerlijk vlees. Wat dat betreft zijn de regels voor 'gewoon' biologisch vlees mij niet streng genoeg. Het Duitse Bioland-keurmerk geeft mij de zekerheid dat het vlees wat ik adviseer vrij is van niet gewenste 'hulpstoffen'. Het Duitse Terra-Pura neemt bovendien geen vlees van buiten de Europese Unie."



Bovendien adviseert Buddy's Bite alleen biologische producten met een open schrijfwijze van de samenstelling op het etiket. "Receptbescherming vind ik niet van deze tijd - en zeker niet in het biologische segment. Waarom zouden mijn klanten niet mogen weten hoe onze diervoedingen zijn samengesteld? Juist in deze tijd waarin zo vele huisdieren kampen met spijsverteringsproblemen is het van levensbelang dat je weet wat je voert."

Voor meer informatie:

Suzanne Toebast
Buddy's Bite
Kwakkenbergweg 17
6523 MJ Nijmegen
06 12920076
info@buddysbite.nl
www.buddysbite.nl
Publicatiedatum: