Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Een korte vooruitblik

BioXpo brengt Belgische bio-sector bijeen

In Brussel vindt van 27 en 28 september BioXpo plaats. Martine van Schoorrisse geeft alvast een vooruitblik op de beurs: "Het is de eerste beurs waarbij zowel de Vlaamse als Waalse bio-keten, van telers tot retailers, bij elkaar komen. Vitasana is een tweetalige beurs maar deze is echter vooral voor (bio-)winkeliers en richt zich op business-to-business. BioXpo brengt de hele keten bij elkaar en richt zich vooral op het netwerken."
 
Over het aantal bezoekers kan de organisatie zich nog niet uitlaten: "Wel verwachten onze partners van Vitasana, door de combinatie met BioXpo minstens 20% meer procent bezoekers dan vorige editie" Voor deze eerste editie staan er een paar exposanten die zeker niet gemist mogen worden. "Heel interessant voor de landbouw is er een bio-kenniseiland. Daarnaast is er een bio-marktplaats voor marktdeelnemers die actief zijn in de korte keten." Het hele programma is terug te vinden op de website.
 
Het ontmoeten is volgens Martine nog steeds echt nodig: "Veel mensen denken dat er een vlotte ketenwerking is omdat de bio-sector klein is. Dat berust echter op een misverstand. Veel ondernemers binnen de bio-sector zijn vooral bezig met teelt en/of handel en steken te weinig tijd in het netwerken met de bio-ondernemers uit de andere deelsectoren. Hier wil deze beurs verandering in brengen."

Auteur: Arnaud-Jan de Braal
 
Publicatiedatum: