Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kenneth Meyer, Natural Tropic:

"Spaanse mangoproductie 50% lager"

Tholen - De Spaanse mangoproductie valt dit jaar maar liefst 50% later uit. Dat vertelt Kenneth Meyer van Natural Tropic S.L. dat mango's, avocado's en cherimoya's teelt in het Spaanse Malaga. Hij verwacht in week 36/37 te starten met het verpakken van de Osteen-mango's. Als oorzaken voor de gehalveerde productie noemt de producent het 'off-year' maar ook de klimatologische omstandigheden in de lente. "Vorig jaar gingen we van start met prijzen rond de 6 euro, maar die prijs zal nu flink hoger beginnen. Prijzen boven de 10 euro zullen geen verrassing zijn."



Vorig jaar produceerde Natural Tropic 6.000 ton avocado's en 2.500 ton mango's, zowel conventioneel als biologisch. Afgelopen jaar investeerde het bedrijf nog in een productie-areaal van 45 hectare voor de mango- en avocadoteelt. "Een deel van de productie zal op de lokale markt blijven. Verder exporteren wij naar landen als Duitsland, Frankrijk en Nederland. Vanwege de verwachte hoge prijzen, is nog niet helemaal duidelijk hoe de export zich zal gaan ontwikkelen", besluit Kenneth.



Voor meer informatie:

Kenneth Meyer
Natural Tropic S.L.
C/Juan Gris 20 P.I. La Pañoleta. Vélez-Málaga, Spanje
T +34 952507709
M +34 647166401
www.naturaltropic.es