Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel bodem op Dag van de Bodembeleving

Op 6 september is in park Sonsbeek de landelijke Dag van de Bodembeleving. De dag wordt georganiseerd door gemeente Arnhem samen met provincie Gelderland, Groen Arnhem, het Nederlands Watermuseum en de Molenplaats. Met workshops en activiteiten over moestuinieren, zandtekening maken, compost maken en nog veel meer.

Het jaar 2015 is door de FAO uitgeroepen tot het internationale Jaar van de Bodem. Dat is hard nodig, aangezien door het intensieve gebruik van de grond de kwaliteit van onze bodem achteruitgaat. Naar schatting gaan er wereldwijd elke minuut 30 voetbalvelden aan vruchtbare grond verloren door slecht bodemgebruik. Overal in het land worden daarom activiteiten over de bodem georganiseerd, op zondag 6 september van 11:00 tot 16:00 uur is dit in Arnhem.



Met de bodem gebeurt veel. We halen er voedsel en energie uit, we zien er onze geschiedenis in, we bouwen erop en eronder. De bodem is de grond onder ons bestaan. Om het belang van de bodem onder de aandacht te brengen is op 6 september in park Sonsbeek in Arnhem de Dag van de Bodembeleving. Geïnteresseerden en voorbijgangers kunnen hier kennis maken met de bodem. Zo is er onder andere een wedstrijd grondboren, kan je bodembewerkingsmachines bekijken, leren compost maken, een wormenhotel bouwen, een kookworkshop volgen. Het Nederlands Watermuseum is speciaal voor de Dag van de Bodembeleving voor iedereen gratis toegankelijk.
Publicatiedatum: