Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schik met biologische snijbloemen

Dinsdag 18 augustus was de laatste Kinderworkshop Bloemschikken deze zomervakantie bij pluktuin Bloemrijk in Wageningen. "Tientallen kinderen zijn de afgelopen weken enthousiast in de weer geweest met de biologische snijbloemen in het prachtige landschap van de Wageningse Eng. Tijdens een ontdekkingstocht langs de bloemen hebben ze ervaren hoe verschillend de planten en bloemen kunnen ruiken, voelen en proeven. En er werd besproken hoe je nou biologische snijbloemen kweekt: Onkruid wieden met de hand, het bieden van een huis voor de roofvogels als de steenuil en het bijenhotel voor solitaire bijen, die kunnen leven dankzij de schone onbespoten bloemen", vertelt Martin Heutink.



De kinderactiviteit werd georganiseerd in samenwerking met de Stichting Wageningse Eng. "Na een glaasje fris gingen de kinderen zelf aan de slag met het plukken en schikken van de bloemen. Zo kregen ze de nieuwe vaardigheid goed onder de knie en gingen met een kleurrijk zelfgeschikt boeket naar huis."

Voor meer informatie: www.kwekerijbloemrijk.nl
Publicatiedatum: