Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Bezoek aan graanakker en bakkerij op de planning"
Paar honderd Estafette-klanten stappen in Odin Graancirkel

Tholen - Stap in de Odin Graancirkel. Dit is de naam van een campagne die eind april gestart is in de Estafette-winkels. Estafette Odin geeft consumenten hiermee de kans om de weg van het graan op de akker tot brood in de winkels te volgen. "Er hebben zich al een paar honderd mensen aangemeld. Deze klanten betalen twee broden vooruit, waarvan het graan nog op het land moet groeien. Als alles goed gaat eindigt de Odin Graancirkel met het ophalen van de twee voorbestelde broden in de winkel", vertelt Merle Koomans van den Dries namens Estafette Odin.


Zaaien in maart.

Ze geeft aan dat deze actie het vervolg is op het Odin Proefuinenproject voor zaadvaste rassen. Dit jaar hebben we het proefveld herhaald. Er zijn 20 soorten op het  proefveld ingezaaid en twee soorten op ongeveer een halve hectare. "Dit zijn de soorten waarvan vorig jaar uit de proef bleek dat dit de grootste kanshebbers zijn op het veld. Het is de bedoeling dat biologische bakkerij Van der Westen hiermee uiteindelijk de broden zal gaan bakken."


Het graan had bij opkomst wel een beetje last van de harde bovenlaag.

Odin Estafette wil haar klanten met deze campagne graag bij dit project betrekken. "Het is fijn dat er al veel interesse voor is, aangezien het altijd afwachten is of mensen het aandurven om iets te kopen wat nog moet groeien." Als beloning voor het vertrouwen worden de deelnemers aan het project volledig op de hoogte gehouden van de voortgang van hun toekomstige broden. "We sturen regelmatig een nieuwsbrief en er is een speciale facebookpagina voor de deelnemers aangemaakt. Begin juli staat een bezoek aan de graanakker bij BD-akkerbouwer Lizelore Vos in Kraggenburg op de planning. We nemen ze de komende tijd dus mee in de teelt en vertellen hen wat er allemaal bij komt kijken. Daarna volgt de oogst, vertellen we meer over de maalderij en we willen ook een bezoek aan de Demeter-bakkerij van Van der Westen inplannen."


'Een buitje zou lekker zijn'.

Merle verwacht dat de deelnemers uiteindelijk in oktober de broden op kan halen in de winkel. "We zijn dan uiteraard benieuwd of ze het lekker vinden en daarmee is het cirkeltje rond."


Jonge haasjes knabbelen een beetje jonge tarwe mee.


Tweede keer schoffelen.


Klaver inzaaien onder de tarwe.

Voor meer informatie: www.estafette.org

Publicatiedatum: 10-6-2015
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-6-2018 VS: Arnold, Brownberry en Oroweat brood introduceren nieuwe biologische lijn
19-6-2018 Van zorg tot brood en natuurbeheer
15-6-2018 Plannen voor bio-bakkerij in Dominicanessenklooster
15-6-2018 Frank hoopt dat zijn biologische stoet als warme broodjes over de toonbank gaan
14-6-2018 Bio-bakker Gerard Hardeman te gast bij Oké FM
4-6-2018 Nieuw: Goudse kaasbolletjes met komijn
4-6-2018 "Enthousiast na proeven van deze Nieuw-Zeelandse lekkernij"
28-5-2018 De Veldkeuken gaat verbouwen
25-5-2018 Nu ook speltpita's
18-5-2018 Biologische rawfood crackers ontstaan uit zoektocht naar oplossing allergie
15-5-2018 Driekant en EKO-keurmerk in RTL7-programma Greenproject
14-5-2018 Minder deelnemers voor duurzame taartenbakwedstrijd
14-5-2018 'De Twee Gebroeders' vertellen over bio-meel tijdens landelijke molendag
14-5-2018 "Geur van versgebakken brood stimuleert niet tot aankoop"
1-5-2018 Le Bonbon Franc nu Skal-gecertificeerd
30-4-2018 Renkumse Molen Skal-gecertificeerd
30-4-2018 Eerste bio-baktarwe sinds jaren in Friesland verbouwd
20-4-2018 Bakwedstrijd: biologische appeltaart
16-4-2018 Pré Pain heeft uitbreidingsplannen
12-4-2018 "Biologisch brood kan ook echt lekker en betaalbaar zijn"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *