Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Bezoek aan graanakker en bakkerij op de planning"
Paar honderd Estafette-klanten stappen in Odin Graancirkel

Tholen - Stap in de Odin Graancirkel. Dit is de naam van een campagne die eind april gestart is in de Estafette-winkels. Estafette Odin geeft consumenten hiermee de kans om de weg van het graan op de akker tot brood in de winkels te volgen. "Er hebben zich al een paar honderd mensen aangemeld. Deze klanten betalen twee broden vooruit, waarvan het graan nog op het land moet groeien. Als alles goed gaat eindigt de Odin Graancirkel met het ophalen van de twee voorbestelde broden in de winkel", vertelt Merle Koomans van den Dries namens Estafette Odin.


Zaaien in maart.

Ze geeft aan dat deze actie het vervolg is op het Odin Proefuinenproject voor zaadvaste rassen. Dit jaar hebben we het proefveld herhaald. Er zijn 20 soorten op het  proefveld ingezaaid en twee soorten op ongeveer een halve hectare. "Dit zijn de soorten waarvan vorig jaar uit de proef bleek dat dit de grootste kanshebbers zijn op het veld. Het is de bedoeling dat biologische bakkerij Van der Westen hiermee uiteindelijk de broden zal gaan bakken."


Het graan had bij opkomst wel een beetje last van de harde bovenlaag.

Odin Estafette wil haar klanten met deze campagne graag bij dit project betrekken. "Het is fijn dat er al veel interesse voor is, aangezien het altijd afwachten is of mensen het aandurven om iets te kopen wat nog moet groeien." Als beloning voor het vertrouwen worden de deelnemers aan het project volledig op de hoogte gehouden van de voortgang van hun toekomstige broden. "We sturen regelmatig een nieuwsbrief en er is een speciale facebookpagina voor de deelnemers aangemaakt. Begin juli staat een bezoek aan de graanakker bij BD-akkerbouwer Lizelore Vos in Kraggenburg op de planning. We nemen ze de komende tijd dus mee in de teelt en vertellen hen wat er allemaal bij komt kijken. Daarna volgt de oogst, vertellen we meer over de maalderij en we willen ook een bezoek aan de Demeter-bakkerij van Van der Westen inplannen."


'Een buitje zou lekker zijn'.

Merle verwacht dat de deelnemers uiteindelijk in oktober de broden op kan halen in de winkel. "We zijn dan uiteraard benieuwd of ze het lekker vinden en daarmee is het cirkeltje rond."


Jonge haasjes knabbelen een beetje jonge tarwe mee.


Tweede keer schoffelen.


Klaver inzaaien onder de tarwe.

Voor meer informatie: www.estafette.org

Publicatiedatum: 10-6-2015
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

23-6-2017 Omzet bio-brood in servicesupers stijgt ruim een kwart in 2016
19-6-2017 Biologisch zuurdesembrood uit Eindhoven: Het Hoevebroodt
12-6-2017 "Jammer dat Skal niet meer in staat is om mee te denken"
6-6-2017 Basisprijs bio-graanpool Agrifirm bedraagt 338,78 euro per ton baktarwe
24-5-2017 Bio-granen op windkracht
19-5-2017 Zeeuwse bio-bakker zet haar deuren wagenwijd open
12-5-2017 Buiteman introduceert biscuits met gerijpte Goudse kaas&bieslook
1-5-2017 Belgen bakken bio-brood met buitenlands bakgraan
28-4-2017 "Geen molen verwerkt grondstoffen zo zuiver als de Treffler molen"
19-4-2017 Tritordeum: graan met 40% minder gluten-eiwitten dan tarwe
10-4-2017 Nominatie voor bio-baktarwe uit de Groningse Graanrepubliek
10-4-2017 "Bio-certificaat hoeft geen grote drempel te zijn"
20-3-2017 Stadsbakkerij Broodt bakt culinair brood voor restaurant De Lindehof
20-3-2017 Desembroden met een moderne kijk op de toekomst
16-3-2017 Kunstmest bij gangbare tarweteelt goed voor 40% CO2-uitstoot
2-3-2017 Nieuw: haverkoeken van Billy's Farm
14-2-2017 Nieuw: ambachtelijk beschuit van Your Organic Nature
13-1-2017 TerraSana start nieuwe serie receptenacties voor bio-winkels
11-1-2017 Bakker Bronswijk trekt naar Hoeve Biesland in maart
10-1-2017 Bakkerij de Knollentuin voortgezet door nieuwe eigenaren

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *