Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Open dag op 6 juni

Drie Warmonderhof-studenten beheren akkerbouwproject LONK

Vanuit de landbouwschool Warmonderhof voor biologisch dynamisch landbouw, hebben drie derdejaars studenten de mogelijkheid gekregen om dit seizoen mee te doen aan een akkerbouwproject. "We mogen 18 hectare grond beheren en telen daarop 6 verschillende gewassen. We kregen het land in beheer op het moment dat er geploegd moest worden, en sindsdien hebben we alles zelf uitgevonden, dus van bouwplan tot afzet en alles daar tussenin", vertelt Sune van der Woude, één van de drie studenten. De andere studenten zijn Michaël Mans en Florian Ghyselinck.


Ook de vogels weten het project te waarderen, dit is te zien aan de foto linksboven.

Het LONK-project geeft elk jaar drie Warmonderhof studenten de mogelijkheid om één jaar boer te zijn. Hiervoor staat 18 hectare bouwland in Nagele ter beschikking. Momenteel is de derde groep aan de slag met LONK.



De studenten zijn van plan om brood te gaan bakken van eigen spelt en hebben om meer bekendheid te krijgen een folder gemaakt. Verder houden ze op zaterdag 6 juni van 11:00 tot 16:00 uur een open dag. "Met hulp van onze klas, presenteren wij graag het gehele plaatje van LONK anno 2015. Kom bekijken hoe wij in één seizoen de biologische sector leren kennen. Wij nodigen iedereen uit op een vermakelijke en informatieve dag."



Het adres is: Professor Brandsmaweg 1, 8308 RS Nagele.

Voor meer informatie: sunevdwoude@gmail.com
Publicatiedatum: