Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
BeterBio.nl nu EKO-gecertificeerde webwinkel en bezorgdienst

Vandaag (22 mei) is de hoogst haalbare variant van het EKO-keurmerk uitgereikt aan BeterBio.nl, dé 100% biologische webwinkel en bezorgdienst. Om voor het keurmerk in aanmerking te komen moet een winkel voor minimaal 90% biologisch inkopen en ook op andere terreinen een vooruitstrevend duurzaamheidsbeleid voeren. BeterBio.nl is de eerste webwinkel en bezorgdienst in Midden- en Noord-Nederland waarvan het assortiment in alle productgroepen 100% is. Met een assortiment van ruim 2.000 biologische boodschappen, groente- en fruitpakketten en complete maaltijdboxen bedient BeterBio.nl wekelijks duizenden klanten door het hele land.

Duurzame bedrijfsvoering

Voor BeterBio.nl is de certificering een belangrijke mijlpaal in het bedrijf. Het keurmerk geeft aan dat klanten niet meer hoeven op te letten of een product in een gecertificeerde winkel biologisch is: "Maar het EKO-keurmerk gaat verder dan alleen biologisch zijn, het zegt ook veel over de mate van duurzaamheid in de bedrijfsvoering", zegt André Brouwer van Stichting EKO-keurmerk. Om voor het EKO-keurmerk in aanmerking te komen is het bedrijf getoetst op praktische zaken als inkoop-, prijs- en personeelsbeleid maar is er ook gekeken naar hun visie op gebied van duurzaamheid. Door efficiënte inzet van techniek in het logistieke proces en slimme oplossingen bij hergebruik van verpakkingsmateriaal laat BeterBio zien dat het niet bij een visie blijft.BeterBio is een schoolvoorbeeld van duurzame bedrijfsvoering: Naast een 100% biologisch assortiment gebruikt BeterBio.nl ook speciale groengasbussen. Om overal papierloos te kunnen werken, gebruiken inpakkers tablets en de bezorgers smartphones. GeertJan Kemme, medeoprichter BeterBio: "Dit begon als een gadget, maar inmiddels zijn deze technologische hoogstandjes onmisbare tools voor efficiency en om ons hoge serviceniveau te blijven handhaven."

Startsein samenwerking Kinderopvangcentra

Voor kinderdagverblijven en BSO's die zich willen aansluiten bij het EKO-keurmerk Horeca (voor out-of-home consumptie) is de uitreiking het startsein voor een actieve samenwerking tussen BeterBio.nl en Stichting EKO-keurmerk. Hierbij krijgen kinderopvanggelegenheden die bij BeterBio.nl bestellen een forse korting op de certificeringskosten en op het jaarlijkse contributiebedrag. Deze korting kan oplopen tot 100%. Doel van de samenwerking is om kinderopvangcentra te stimuleren om voor gezonde, biologische voeding voor kinderen te kiezen.

Het EKO-keurmerk is er in drie varianten, het EKO-keurmerk voor producten, het EKO-keurmerk voor Horeca en het EKO-keurmerk voor Winkels. Biologisch is een wettelijk beschermd begrip. Om je winkel biologisch te noemen moet je aan strenge eisen voldoen. Stichting EKO-keurmerk, Skal en de Nederlandse Voedsel- en warenautoriteit zien toe op handhaving van de eisen die aan dit keurmerk worden gesteld.

Voor meer informatie: www.beterbio.nl en www.eko-keurmerk.nl

Publicatiedatum: 22-5-2015

  

Ander nieuws uit deze sector:

17-8-2018 Kerstpakketten: trend richting biologisch en duurzaam
19-7-2018 Bio-boerderijwinkel gaat wijken voor aanleg woningen en natuur
2-7-2018 Op schoolkamp met een ecobox
26-6-2018 Ecoville stopt op de boerenmarkten
14-6-2018 "Bieden consumenten duurzaam alternatief om anders inkopen te doen"
24-5-2018 Bio-winkel De Dobbelhoeve gaat sluiten
22-5-2018 Landgoed Bleijendijk opent 24/7 zelfservice boerderijwinkel
7-5-2018 "Onze leden betalen minder dan voor bio-producten in supermarkt"
30-4-2018 Opening BE O Versmarkt in Brugge uitgesteld
16-4-2018 Foodshed: online zakelijke markt voor lokaal en bijzonder eten
4-4-2018 "Biologisch hier weer logisch na metamorfose"
26-3-2018 "Boeren verdienen meer in korte keten"
22-3-2018 "Kwaliteitsproducten met een goed verhaal"
21-3-2018 Metamorfose voor Overesch Ecologische Landbouw
15-3-2018 "Bio-producten kunnen tij op de warenmarkt keren"
13-3-2018 "Wij verkopen alleen A-merken op biologisch gebied"
12-3-2018 "Willen de gezonde bol.com van Nederland worden"
26-2-2018 Boeren steeds creatiever met nevenactiviteiten
14-2-2018 "Bio is en blijft de basis van alles"
9-2-2018 Rwanda inspiratiebron voor nieuwe verpakkingsvrije winkel in Sint-Niklaas

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *