Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio100: Waarom biologisch?

Op zaterdag 28 maart vindt de Bio100 plaats: een brainstorm met 100 boeren, burgers, beleidsmakers en bedrijven die samen gaan nadenken over de toekomst van biologisch. Deze bijeenkomst is een try-out voor de Bio1000 die op 10 oktober 2015 georganiseerd wordt. Op de Dag van de Duurzaamheid.

De Bio1000

De Bio1000 is een boeren-burger-sector raadpleging om samen een antwoord te geven op de vraag: 'Waarom biologisch?'. Dat lijkt een eenvoudige vraag, maar bijna vier jaar na de oprichting van ketenorganisatie Bionext weten zij hoe verschillend hierover gedacht wordt. Daarom heeft een grote groep initiatiefnemers de handen in elkaar geslagen, en besloten met deze Bio1000, samen de agenda voor de toekomst van de biologische sector te gaan neerzetten.

Hoe het werkt

Tijdens een centrale bijeenkomst vindt een dialoog plaats waaraan iedereen op basis van gelijkwaardigheid deelneemt. De deelnemers kiezen met elkaar de onderwerpen, werken deze uit en maken een keuze uit de voorgestelde oplossingen. Tot slot nemen ze de uitdaging aan om zelf aan de slag te gaan met de voorgestelde uitkomsten. In de zaal is de hele biologische beweging vertegenwoordigd: burgers, boeren, handel en verwerking, overheid, onderzoekers, banken en NGO's.

De dialoog vindt plaats aan honderd dialoogtafels, van elk tien personen. Aan elke tafel zitten drie burgers, drie boeren, één afgevaardigde vanuit de handel en verwerking, één winkelier of horecaondernemer en één iemand uit de groep overheid (landelijk/provinciaal/gemeentelijk), onderzoekers, banken en NGO's. Elke tafel wordt begeleid door een secretaris. De resultaten van de tien tafels worden weer voorgelegd aan de hele groep van duizend. Daaruit komen de tien belangrijkste thema's naar voren, waaraan gewerkt gaat worden.

Voor meer informatie kunt u binnenkort terecht op www.bio1000.nl.

Bron: Bionext
Publicatiedatum: