Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Refresh your... '8 uur overwerken' voor duurzame doelen

Overwerken tot diep in de nacht. Met mensen die je voor het eerst ziet. Een vraagstuk van een goed doel dat je voor het eerst hoort. En acht uur om er een creatieve oplossing voor te vinden. Dat is het internationale evenement 8 uur Overwerken #8i2015 in een notendop. Dat staat aanstaande vrijdag 27 maart in The Barbershop & Co te gebeuren. Thema dit jaar in Den Haag is duurzaamheid, dat de organisatie van de Nieuwe Garde breder willen uitdragen met het 'huiskamer'’ festival Refresh your…
 
Acht uur van hun eigen tijd, wel te verstaan: de avond start om 17:30 uur voor de deelnemers en eindigt diep in de nacht met de presentaties van de oplossingen aan de goede doelen en een welverdiend feest. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: goede doelen krijgen een snelle oplossing voor hun vraagstuk, deelnemende creatieven krijgen de kans om te laten zien wat ze kunnen en om nieuwe contacten op te doen.
 

Refresh your...

Om acht uur opent The Barbersop & Co aan de Torenstraat haar deuren. Tijd om de winter van ons af te schudden en een frisse boost te krijgen met Refresh your...self. Op drie verdiepingen en de kelder van de Barbershop & Co, een inspirerend decor en een non-stop huiskamerbeleving in ieder hoekje en gaatje, vindt op vrijdag 27 maart van 20:00 tot 02:00 uur het verfrissende gratis event plaats dat je even anders laat horen, voelen, proeven en zien. Met food, drinks, music en D.I.Y is een mooie lentenacht gegarandeerd.
 

Duurzame doelen

De cases tijdens deze editie van 8UO hebben het thema duurzaamheid. "We willen graag laten ervaren dat je door net iets anders te doen, eigenlijk heel erg leuk en ook nog eens zinvol is", ligt Judith Everaars, projectcoördinator uit. "De doelen waar de creatieven mee aan de slag gaan hebben we daar dit jaar dan ook op geselecteerd, namelijk Repaircafé, KLEAN, Zeemeerminnenparade, LusthofXL en Zus'teen. Ook tijdens het open programma zie je het thema terug, zo kan je je eigen tuinbommen maken met Greenpeace, biologische wijnen proeven van Vino Vero en krijg je styling advies van Purple Vintage. Ook tijdens de hele organisatie zijn we bewust bezig. Zo zijn de posters op restpapier via zeefdruk gemaakt en lenen we materialen."
 

Nieuwe Garde Den Haag

Nieuwe Garde Den Haag is een interdisciplinair Haags 'doe-netwerk' voor jonge, ambitieuze creatieven met frisse ideeën. De missie van NGDH is het tastbaar maken van het netwerk in uiteenlopende projecten en evenementen om creatieven de kans te bieden zich te spiegelen aan andere creatieven en in aanraking te komen met het potentiële werkgeversveld. Het evenement 8 uur overwerken organiseren zij elk jaar en 2015 is de achtste editie die mede mogelijk wordt gemaakt door Fonds 1818 en Haagse Helden.

Voor meer informatie: www.nieuwegarde.nl
Publicatiedatum: