Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Crowdfunding glutenvrije saladebar Delft slaagt binnen 48 uur

Hoe zorg je dat jouw crowdfundingproject slaagt? Volgens Sheraz Kazmi, één van de oprichters van de nieuwe saladebar HAKA, ligt de sleutel tot succes in je netwerk. Binnen achtenveertig uur werd het doelbedrag van 50.000 euro behaald. Investeerders waren familie, vrienden, kennissen en andere (zaken)relaties.

De eerste glutenvrije saladebar van Nederland 'HAKA' opent op 1 juni 2015 zijn eerste locatie, in het historische hart van Delft, in een voormalig tinfabriekje. Het is het derde concept van The Pure Family en daarmee het snelle, stoere broertje van Hills & Mills. Het concept kenmerkt zich door de eigenschappen: gezond, grensverleggend, oprecht, positief, smaakvol, stoer en snel.

De oprichters van HAKA zijn Arjan Koen, Sheraz Kazmi, Nawaz Kazmi. Nawaz schat desgevraagd het bio-aandeel in de nieuwe saladebar op zo'n 33 tot 50 procent.

Menu: salads, soups, juices, flatbread, treats.
Diensten: take-away, delivery & catering.

Openingstijden: 7 dagen per week van 11:30 tot 20:30 uur Bezorgen tussen 17:00 en 20:30 uur in Delft en omstreken.


De founders van Haka. Van links naar rechts: Arjan Koen, Sheraz Kazmi, Nawaz Kazmi.

The Pure Family

HAKA is na Hills & Mills en Papa Kazmi dus het derde concept van 'The Pure Familly', een groep van unieke concepten die allen puur zijn: oprecht en zuiver. Arjan Koen zag de concepten vanaf dichtbij groeien en deelde zijn ambitie om succesvol een eigen food business te exploiteren. Na een ontdekkingsreis door Nieuw-Zeeland, de grote inspiratiebron van HAKA, stapelden de ideeën zich op.

Community

"Begin vorig jaar zijn we het concept stap voor stap vorm gaan geven. Daarbij hebben we onze community vanaf de start betrokken. Bij Hills & Mills, ons 'pure food café' in Delft, legden we een inschrijflijst neer voor mensen die mee wilden bouwen. En ook in onze persoonlijke netwerken opperden wij het idee. Zo bereikte de Facebook page al snel de eerste paar honderd fans. En kwamen wij tot een actieve besloten community van zo'n vijfenzeventig mensen. Daarin vroegen wij om input over de meest uiteenlopende dingen: Welk logo vinden jullie het mooiste? Wat denken jullie van onze naam? Is dit pand voor ons geschikt? Ook organiseerden wij een proeverij waar wij van tientallen mensen directe feedback kregen. De 'smoked salmon nicoise' en de corn fritters vielen erg goed in de smaak en vind je straks op onze menukaart terug."

Volgens het 'crowdfunding' boekje

Om de crowdfundingcampagne vorm te geven werd vastgehouden aan het Plan de Campagne van Douw & Koren. Daarmee begin je met het creëren van een warm netwerk rondom jouw project. Deze fase staat bekend als de 'pre-crowdfunding' fase. Zoals hierboven beschreven duurde deze fase voor HAKA een aantal maanden. Maar pas de week ervoor vroeg The Pure Family een select groepje mensen bij te dragen: ‘Pas toen we een geschikte locatie hadden gevonden, konden we goed in beeld brengen wat we precies nodig hadden. Vervolgens hebben we een shortlist gemaakt van in totaal dertien mensen die mogelijk een groot bedrag wilden investeren tegen een iets hoger rendement. Boven verwachting werd er in deze ronde 30.000 euro toegezegd.'

Sneltreinvaart

Afgelopen donderdag heeft The Pure Family het huurcontract getekend. "Omdat we nu zeker wisten dat het pand doorging, konden we het nieuws in de rest van ons netwerk verspreiden. Een middag later nodigden wij onze 'intimi' uit om bij te dragen. Twee dagen later behaalden wij het maximale doelbedrag: 20.000 euro."

Sheraz vervolgt: "We hadden vier weken gepland voor de financiering. Voor de doorsnee crowdfundingcampagne is dat aan de krappe kant. Dat we het nu binnen twee dagen hebben gehaald, is bijna te mooi om waar te zijn."

Samen waarmaken

De totale investering is dus door familie, vrienden, kennissen en andere (zaken)relaties mogelijk gemaakt. En dat was precies de ambitie: "In de nieuwsbrief naar onze contacten spraken wij de wens uit om het samen met de community waar te maken. Geweldig dat daar massaal gehoor aan is gegeven, met zowel grote als kleine bedragen", aldus Sheraz. Toch had The Pure Family als back-up een grote mediacampagne voorbereid: "Hoewel een aantal mensen had aangegeven mogelijk te willen investeren, hadden we tot een paar dagen geleden nog geen idee hoeveel dat zou zijn. Daarom hadden we ons goed voorbereid en stonden er zelfs al persberichten klaar. Crowdfundingexperts hebben het vaak over de kracht van je eigen netwerk om je crowdfundingcampagne te laten slagen. Wij hebben dit nu zelf ervaren."

Advies voor de starter

Voor wie zelf net start en niet weet waar te beginnen, heeft The Pure Family één advies: "Stel je oprecht open voor (nieuwe) contacten. Als je passie hebt, zijn er genoeg mensen die je op wat voor manier dan ook op weg willen helpen. Toen wij drie jaar geleden Hills & Mills openden, stonden wij ook aan de start. Nog voor de opening zochten wij het contact met publiek. Met een poster op het raam deden wij de oproep voor een proeverij om 'de smaak van Delft te leren kennen'. Meer dan honderd mensen meldden zich aan, waarvan we met een groot deel nog steeds geregeld contact hebben. De crowd staat voor je open. Maar dan moet je wel zelf de eerste stap zetten!"

Voor meer informatie: www.thehaka.nl

Publicatiedatum: 24-3-2015

  

Ander nieuws uit deze sector:

23-1-2018 Daphne bio(m)ijsje geïntroduceerd tijdens de Bio-beurs
16-1-2018 Bistro De Stadshoeve ontvangt EKO-keurmerk Horeca Goud
15-1-2018 Masterclasses en proeverijen op Foodplein Bio-beurs
10-1-2018 Horeca zet in op zoutbewust eten
10-1-2018 Bronzen EKO-keurmerk voor cateraar De Goede Snackbar
10-1-2018 BookDinners: alternatief voor 'dure' boekingssites
2-1-2018 Omzetstijging Exki, maar ook nettoverlies toegenomen
22-12-2017 Afrekenen per gram in Gentse restaurant Lekker GEC
21-12-2017 "Goede voeding om gezond te groeien en te spelen"
21-12-2017 "De groene beweging begint zich te verspreiden in Nederland"
18-12-2017 Vooral festivals populair in groeiende evenementensector
15-12-2017 Nieuw duurzaam restaurant op de Westergasfabriek
13-12-2017 Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
11-12-2017 "Tien jaar geleden bio een hype, nu steeds meer grond voor"
5-12-2017 Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
23-11-2017 Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
22-11-2017 Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet
21-11-2017 "Bouillon nieuwe thee, koffie en anti-katerdrank ineen"
16-11-2017 Verstrade: nieuw online foodplatform voor de horecamarkt
15-11-2017 Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *