Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fairtrasa Group stelt Boy Stuijfzand aan als COO

Boy Stuijfzand, Voorheen directeur van ABC Logistics, is aangesteld om de wereldwijde handelsketen van de Fairtrasa Group te managen en optimaliseren. De Fairtrasa Group, een toonaangevende producent en distributeur van biologisch en fairtrade gecertificeerd fruit, heeft Boy Stuijfzand, een in Nederland gestationeerde specialist in onder andere logistiek, aangesteld als Chief Operation Officer (COO.) Boy Stuijfzand zal op 1 april in dienst treden.

Boy Stuijfzand neemt meer dan 20 jaar ervaring mee naar Fairtrasa in de handel en logistiek van van vers fruit. Bij ABC Logistics (onderdeel van de Best Fresh Group), was Stuijfzand verantwoordelijk voor de organisatie van de opslag en distributie van de producten van de Best Fresh Group en haar klanten. Voor die tijd was hij directeur bij Hamiplant wat onderdeel is van de Dutch Flower Group.


Boy Stuijfzand.

Fairtrasa Group-oprichter en CEO Patrick Struebi zegt dat Stuijfzand een vitale rol zal spelen in het optimaliseren van de aanvoer lijnen en de expansie van het marktbereik van de groep.

"Boy brengt een enorme operationele an management ervaring en expertise met zich mee wat voor een bedrijf als de onze van crucial belang is. Zonder twijfel zal hij de efficiency van de groep verbeteren en ons helpen door te groeien", aldus Patrick.

Patrick zegt ook dat Boy Stuijfzand de essentiƫle persoonlijke en culturele kwaliteiten heeft voor deze uitdaging: "Boy is een doorgewinterde professional die onze missie heeft omarmd om kleinschalige telers een bestaansrecht te geven, onder andere door om te schakelen naar biologische teelt en door te helpen met de Fairtrade certificering. Hij heeft een sterke connectie met Latijns Amerika, waar het meeste ontwikkelingswerk wordt gedaan van Fairtrasa, omdat zijn vrouw uit Colombia komt. Die internationale visie en dat culturele gevoel is cruciaal voor het werk dat wij doen."

Boy kijkt er naar uit om zijn ervaring en leiderschap in te zetten bij een sociale onderneming als Fairtrasa. "COO bij Fairtrasa is een nieuw begin voor mij, maar ik ben voorbereid en heb er heel veel zin in. Ik volg Fairtrasa nu al een aantal jaren en heb heel veel respect voor wat zij doen, voor de kwaliteit die ze leveren en voor de professionaliteit van het team. Het is voor mij dan ook een eer dat ik deel mag uitmaken van dat team en gezamenlijk naar een nog grotere hoogte te groeien."

Over de Fairtrasa Group

Fairtrasa is een wereldwijd actieve maatschappelijk verantwoorde onderneming. De onderneming heeft als doel kleinschalige telers uit de armoede te halen door het aanbieden van hulp in de vorm van begeleiding en training in teelt- en post harvest technieken alsmede hulp in logistiek. Uiteindelijk doel is dat deze telers zelfstandig kunnen exporteren.

Na de start in 2005 is Fairtrasa de afgelopen 10 jaar gegroeid tot een groep van 15 bedrijven in 12 landen. De aanvoerlanden bevinden zich vooral in Latijns Amerika. Fairtrasa vertegenwoordigd meer dan 6.500 kleinschalige telers en is daarmee de grootste exporteur van biologisch en Fairtrade gecertificeerd fruit vanuit latijns Amerika.

Voor meer informatie:

Fairtrasa Holland B.V.
+31 174 291 600
holland@fairtrasa.com
www.fairtrasa.com
Publicatiedatum: