Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Meer toepassingsmogelijkheden, uniek voor de Nederlandse markt"

Nieuw van GreenAge: gepofte teff en teffvlokken

Tholen - GreenAge introduceert vandaag (23-03-15) gepofte teff en teffvlokken. "Dit zijn twee voor de Nederlandse markt unieke biologische producten", vertelt Sascha de Lint van GreenAge. Teff op zich is niet nieuw, maar in deze vormen is het dat absoluut wel. Tot nu toe vond je onder andere teffmeel en diverse producten zoals bakmixen op basis van teffkorrels. Wij introduceren nu gepofte teff en teffvlokken, waardoor je ineens veel meer toepassingsmogelijkheden hebt."


De gepofte teff is nu verkrijgbaar in een zak van 100 gram.

Sascha geeft aan dat GreenAge bij het samenstellen van het assortiment goed in de gaten houdt welke producten er nog niet zijn. "We introduceren enerzijds producten die er nog niet zijn. Ofwel: wat er nog niet is of wat wij zelf missen op de biologische markt. Deze producten ontwikkelen wij zelf." Daarnaast zijn er volgens Sascha legio 'bekende' producten, maar kunnen deze in de beleving van GreenAge beter. "Dit kan in onze ogen beter als je bijvoorbeeld kijkt naar de manier van telen, de achtergrond en herkomst en de smaak. Wij willen de consument deze op allerlei factoren onderscheidende producten aan te kunnen bieden, voor een normale en eerlijk opgebouwde prijs. Dat is onze missie."


De teffvlokken, 300 gram.

Teff

Teff is een duizenden jaren oud Afrikaans minigraan, en van nature glutenvij. "Je gebruikt deze producten op precies dezelfde manier als bijvoorbeeld gepofte quinoa en quinoavlokken. Dus: door je yoghurt, als basis voor een warm en voedzaam ontbijtje, je zelfgemaakte granolabars, of gebruik de vlokken als bindmiddel voor soepen en sauzen of om er kroketjes, een visje of een quinoaburger mee te paneren. De vlokken kun je ook gebruiken om mee te bakken of om samen met noten en vers fruit, een heerlijke crumble te bakken."

Teff komt oorspronkelijk uit Eritrea en Ethiopië en is daar nog steeds een belangrijk hoofdingrediënt voor alle maaltijden. De oudste sporen van teff zijn gevonden in Egyptische piramiden van 5500 jaar oud. Daarmee hoort teff thuis in het rijtje oergranen. Teffkorrels zijn erg klein, zo klein dat men teff niet kan pellen. Daarom zijn producten die van teff gemaakt worden, altijd volkoren en bevatten teffbewerkingen veel vezels. Het komt van anderhalf meter lange, dunne grashalmen die minuscule graankorreltjes voortbrengen. Het 'duizendkorrelgewicht' van teff is 0,3 tot 0,4 gram. En 150 teffkorrels wegen evenveel als 1 tarwekorrel.

Voor meer informatie:

Sascha de Lint
GreenAge
Jan van Galenstraat 4 (Pier R1)
1051 KM Amsterdam
088 6366636
sascha@greenage.nl
www.greenage.nl