Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Puur Lokaal wil gezond eten voor iedereen

Gezonde en duurzame producten van boeren en tuinders uit de eigen regio in één winkel. Betaalbaar voor mensen met een grote en een kleine beurs. Beter voor het milieu, goed voor de lokale economie én kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voedselcoöperatie Puur Lokaal gaat ervoor en wil al het moois uit de streek naar de stad gaan brengen. Met een Verswinkel in Het Dorp in Arnhem, het Puur Lokaal streekproductenrestaurant en een bezorgservice.

De coöperatie heeft een crowdfundingactie opgezet om uiteindelijk het verschil te kunnen gaan maken. Het doelbedrag is 100.000 euro. Klik hier om naar de campagnepagina te gaan.



Projectomschrijving

Puur Lokaal is een voedselcoöperatie die regionaal, gezond en betaalbaar voedsel voor iedereen structureel bereikbaar maakt. Puur Lokaal is een unieke combinatie van proeven en beleven van streekproducten, leren, werken en elkaar ontmoeten:
  • De Verswinkel van Puur Lokaal in Het Dorp (Arnhem) verkoopt dagelijks verse groente, fruit, vlees en melkproducten van boeren en tuinders uit de regio, aangevuld met zoveel mogelijk eerlijke/fair trade producten.
  • In het unieke streekproductenrestaurant zal Puur Lokaal smakelijke gerechten met producten uit de Verswinkel gaan serveren. Heerlijke maaltijden die ze ook thuis bezorgen. Het restaurant organiseert ook kookworkshops met verse producten uit het seizoen en helpt bij het samenstellen van een betaalbare en gezonde menucyclus.
  • Puur Lokaal biedt leer-/werk(ervarings)plekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.


Initiatiefnemers

Puur Lokaal is een initiatief van Stichting Landwaard en Oregional. Stichting Landwaard maakt zich in Zuidoost Nederland sterk voor gezond, regionaal en eerlijk eten voor iedereen en organiseert regelmatig activiteiten rondom dit thema. Oregional is een coöperatie van boeren vooral uit Gelderland, die de streekproducten van haar leden tot nu vooral aanbiedt aan grote afnemers in de regio (horeca, zorginstellingen). Partners van Puur Lokaal zijn onder andere Cordaid, zorginstelling Siza/Het Dorp, Volkshuisvesting Arnhem, WijkWerkPalet Klarendal Arnhem en investeerder Erik Hallers (groene ondernemer). Puur Lokaal wordt een coöperatie waar burgers/consumenten en boeren mede-eigenaar van zijn.
Publicatiedatum: