Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische bio-appels verkopen vlot

De verkoop van Belgische biologische appelen blijkt dit seizoen vlot te verlopen. Ondanks de historisch grote oogst in 2014, blijken de voorraden begin maart 2015 op hetzelfde niveau te liggen als de voorbije jaren.

Uit een rondvraag van BioForum blijkt er nog 652 ton appel in voorraad te zijn. Dat is 2% minder dan in maart 2014. In andere Europese landen blijkt de verkoop eveneens goed te verlopen. Toch zijn de voorraden wel nog zo'n 25% hoger dan op hetzelfde tijdstip in de voorbije jaren. De verwachting is echter dat deze voorraden tijdig verkocht zullen geraken.

De Belgische voorraden voor biologische peren zijn (op 8 ton na) volledig uitverkocht. Over heel Europa is nog een voorraad van 877 ton biologische peren. Dat is 8% minder dan begin maart vorig jaar. Ondertussen worden de eerste peren uit Argentiniƫ ingevoerd (Williams, Red Bartlett en Giffard).

Volledige voorraadstatistieken kunnen opgevraagd worden bij Paul Verbeke (0497/42 93 68).

Bron: BioForum

Publicatiedatum: