Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tuinbouw, daar zit muziek in!

Kom in de Kas op 11 en 12 april

Stap in het weekend van 11 en 12 april 2015 binnen in de wereld van de glastuinbouw en kom er achter dat in de kas alles kan. Tijdens het evenement Kom in de Kas laten enthousiaste tuinders zien dat de glastuinbouw een sector is waar muziek in zit. De glastuinbouw is een gevarieerde, innovatieve en geavanceerde sector, vandaar dat voor de 38e editie van dit jaarlijkse evenement de keuze voor dit thema is gemaakt. Zo'n tweehonderd gastvrije groente-, bloemen- en potplantenkwekers zetten tijdens Kom in de Kas hun deuren open.

De Nederlandse glastuinbouw is één van de meest innovatieve sectoren. Deze innovatiedrang heeft er toe geleid dat de Nederlandse producten internationaal hoog staan aangeschreven. Tijdens een bezoek aan de kas kun je ervaren dat in de kas alles kan. Van robots die stekjes maken en steken, het computergestuurd open en dichtgaan van de luchtramen, tot het tegelijk water geven aan 20.000 planten. Er zijn zelfs tuinders die onderzoeken wat de invloed van muziek is op de groei van planten! Tijdens een bezoek aan de kas kunnen kinderen en hun ouders ontdekken wat er allemaal gebeurt achter het glas van de kas.

Daar zit muziek in

Tuinders zijn trots op hun bedrijf en vertellen graag wat er allemaal bij komt kijken om die mooie producten te kweken en geven meteen tips waar je op moet letten als je ze koopt. Hoe herken je de sappigste tomaat? De tuinder weet het! Met het thema Tuinbouw, daar zit muziek in maken de bedrijven kenbaar dat de sector veelbelovend is. Qua product, dat met zorg en aandacht voor de omgeving wordt gekweekt, qua innovaties op het vlak van techniek, automatisering en milieu, maar ook qua werkgelegenheid, op alle niveaus zijn mensen nodig om de positie van innovatieve sector te behouden. Uiteraard kan tijdens een bezoek aan de kas ook worden genoten van de diverse muziek uitvoeringen die door de plaatselijke muzikanten en aankomend jong talent worden uitgevoerd.


Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. In het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 april 2015 openen ruim tweehonderd glastuinders hun deuren om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Wilt u al eerder met een groep een bezoek brengen aan de kassen? Dat kan op afspraak in 16 regio's. Kijk op www.komindekas.nl/groepsbezoek voor meer informatie. Kom in de Kas wordt mede mogelijk gemaakt door FloraHolland, Dutch Produce Association, Rabobank en Interpolis. Op www.komindekas.nl kunt u zien welke kassen bij u in de buurt open zijn. Volg Kom in de Kas via Facebook en Twitter. De toegang is gratis.
Publicatiedatum: