Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Langdurige besparing op schoonmaak- en bestrijdingskosten met Agro BioCoat

Verduurzaming in de landbouw met nieuwe biocoating

Agro BioCoat is speciaal ontwikkeld voor de landbouw en biedt de agrariër talloze mogelijkheden op het gebied van verduurzaming, bescherming en besparing. Het product is samengesteld uit hoogwaardige natuurlijke grondstoffen. De zelfreinigende en beschermende werking van de natuur zijn hierin nagebouwd. De onzichtbare coating vormt geen laagje op de materialen zoals reguliere coatings maar verweeft zich op nano-niveau met de materialen en dringt egaal in. Hierdoor ontstaat een duurzaamheid tot wel 15 jaar waarna er geen gevaarlijke restproducten overblijven. De extreme duurzaamheid in combinatie met het biologisch karakter maakt de coating uniek in zijn soort.

Agro BioCoat heeft de volgende eigenschappen:
  • Anti-pathogeen, behandelde oppervlaktes bieden ziekteverwekkers zoals e.coli, salmonella geen voedingsbodem, bacteriën krijgen geen kans om zich te nestelen in vloeren, wanden en overige oppervlaktes
  • Anti-plaaginsecten, behandelde kieren, gaten, spleten, oppervlaktes bieden weinig houvast. Nog aanwezige eitjes zullen niet meer uitkomen
  • Anti-mos, Anti-schimmel, Anti-onkruid
  • Anti-corrosie , Anti-fijnstof, luchtzuiverend
  • UV-bestendig, voorkomt verwering en verkleuring en werkt tevens kleurherstellend
  • Brand- en ijswerend
  • Biologisch afbreekbaar, vormt geen bedreiging voor mens, dier en milieu
  • Water- en vuilafstotend. Hydrofoob en oliofoob. Easy to Clean

Er zijn talloze oplossingen voor steen, hout, glas, keramiek, metaal, kunststof, textiel, motoren, elektriciteit. Enkele voorbeelden zijn:
  • Het voorkomen van onder andere coccidiose in de pluimveehouderij door de vloeren en de wanden van de stallen te coaten. Hierdoor geef je de oöcysten geen kans zich te nestelen in poreuze oppervlaktes, scheuren en naden. Coccidiose is een kostbare ziekte. De schade voor een gemiddeld pluimveebedrijf kan volgens de GD variëren van 17.760 euro tot 59.200 euro per jaar.
  • Het coaten van drinkwatersystemen, vaten, bassins, et cetera om biofilm te voorkomen. Minder voederconversie en minder hoge ziektekosten van de dieren kan duizenden euro's per jaar besparen. Minder antibiotica.
  • Bescherming elektrische apparaten/bedrading op de boerderij; boormachines, schuurmachines, heggenscharen, grasmaaiers, kabelhaspels, verlengsnoeren, buiten en binnen verlichting, et cetera. Langere levensduur, brandveiliger.
  • Het toevoegen aan landbouwvoertuigen en landbouwmachines levert tot 20% brandstofvoordeel op. Tevens lopen de machines soepeler en zullen ze minder slijtage vertonen. Langere levensduur. Reductie van uitstoot van schadelijke uitlaatgassen. Een test met een beregeningsinstallatie met een aandrijving via een tractor van 360 pk liet zien dat het brandstofverbruik terug ging van 42 liter diesel per uur naar 35 liter diesel per uur. Bij 500 draaiuren levert dit een besparing van circa 3500 euro op.
  • Stallen / vloeren / wanden / stellingen bij leegstand eenmalig coaten. Hierdoor kan het gebruik van agressieve reinigingsproducten de komende 15 jaar tot 95% worden gereduceerd. Overige kosten zoals die van watergebruik en kosten voor schoonmaakwerkzaamheden kunnen tot 50% worden teruggebracht. Door de coating kan er niet alleen makkelijker maar ook beter worden gereinigd en gedesinfecteerd, ziekteverwekkers krijgen minder kans en er ontstaat minder fijnstof. Eenmalig Agro BioCoat aan het reinigingsprotocol toevoegen kan de boer jarenlang vele euro's aan schoonmaak-, bestrijdings- en veeartskosten besparen. Draagt bij aan de gezondheid van mens en dier. Beter voor het milieu.

De applicatie van Agro BioCoat is specialistisch werk en dient door een hiertoe gecertificeerd bedrijf worden aangebracht. Hierna kan garantie op duurzaamheid worden verkregen. Voor specifieke doeleinden (maatwerk) kunnen formuleringen eventueel worden aangepast.

Agro BioCoat is een handelsnaam van BiologicolControl.nl B.V. en wordt geproduceerd door Bionic Technology B.V. Met dit product hopen beide partners bij te dragen aan het versneld en vergaand verduurzamen in de landbouw zodat er ook over twintig jaar sprake kan zijn van een gewaardeerde en vitale agrarische sector.

Bionic Technology B.V. is de ontwerper en producent van de zeer hoogwaardige industriële productlijn BioCoat. Alle producten zijn milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar.

BiologicalControl.nl B.V. levert producten en diensten op het gebied van biologische bestrijding en IPP (Integrated Pest Prevention). Dit met name voor een duurzame en professionele land- en tuinbouw. Hierbij zijn gezondheid, milieu en rendement de belangrijkste succesfactoren.

Voor meer informatie:

Geert Mulder
BiologicalControl
Steurstraat 26
9408 GL Assen
0592 352345
info@biologicalcontrol.nl
www.biologicalcontrol.nl
Publicatiedatum: