Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fairtrasa opent Supply Office in Dominicaanse Republiek

Vlak na de opening van het nieuwe verkoopkantoor in China kondigt Fairtrasa aan dat er wederom een Supply Office is geopend, namelijk Fairtrasa Dominican Republic. Fairtrasa Dominican Republic (Guneta Fairtrasa S.R.L.) zal zich bezighouden met de sourcing van biologisch en fairtrade gecertificeerd fruit van meerdere eigen associaties van kleinschalige telers en exporteren naar de verkoopkantoren in Amerika, Azië en Europa.

Het bedrijf in de Dominicaanse Republiek was al gestart met de export van flinke volumes biologisch geteelde bananen. Verder zijn de producten gember, avocado, mango, citroen en limoen in ontwikkeling en zullen in de nabije toekomst geëxporteerd worden naar de verkoopkantoren van Fairtrasa.

Daarnaast zal Fairtrasa Dominican Republic, Fairtrasa's 'teler ontwikkelingsmodel' implementeren in haar activiteiten. Dit sociaal verantwoorde model geniet onder andere grote bekendheid bij de World Economic Forum en het Clinton Global Initiative. Fairtrasa's nieuwe partners in de Dominicaanse Republiek vergezellen de ruim 6.500 kleinschalige telers in het bestaande ontwikkelings- en productienetwerk in landen als Mexico, Peru, Colombia, Chili en Argentinië.



"Onze nieuwe alliantie geeft deze telers een stevige, stabiele en eerlijke afzetmarkt, iets waarmee zij in het verleden worstelden om voor elkaar te krijgen", zegt Patrick Struebi, Fairtrasa Group's founder en CEO. "Nu zijn ze in staat om een focus te leggen op iets wat zij écht goed kunnen: Uitbreiden van areaal, verbeteren en ontwikkelen van teelttechnieken en een hoogwaardig biologisch product produceren. Deze alliantie is een echte win-win situatie voor de kleinschalige telers in de Dominicaanse Republiek en de Fairtrasa Groep in zijn geheel."

"De groei van onze onderneming is een constant leerproces. We leren van ervaringen in verschillende landen en op verschillende markten. Onze telers in de dominicaanse Republiek profiteren nu al van de ruime ervaring van ons team uit Peru, zeker omdat de producten en de marktstructuur van beide landen enigszins gelijk is."

Francis Agramonte, een inwoner van de Dominicaanse Republiek en voormalig advocaat van kleinschalige telers, zal de actief zijn als country manager van 'Fairtrasa Dominican Republic'. Francis zegt dat deze alliantie een enorme toegevoegde waarde is voor de gemeenschap en zijn land.

"Dit is een enorme kans voor ons om onze krachten te bundelen met één van de toonaangevende bedrijven in biologische en fairtrade sector. We stoppen hart en ziel in de dingen die we doen en we zijn zeer gelukkig dat we eindelijk een partner gevonden hebben die dat begrijpt en ons kan helpen groeien", aldus Francis.

Over de Fairtrasa Groep

Fairtrasa is een globale maatschappelijk verantwoorde onderneming met als doel kleinschalige telers uit de armoede te halen door het aanbieden van hulp in de vorm van begeleiding en training in teelt- en 'post harvest'-technieken alsmede hulp in logistiek. Uiteindelijk doel is dat deze telers zelfstandiig kunnen exporteren.

Na de start in 2005, is Fairtrasa de afgelopen 10 jaar gegroeid tot een groep van 15 bedrijven in 12 landen. De aanvoerlanden bevinden zich vooral in Latijns-Amerika. Fairtrasa vertegenwoordigd meer dan 6.500 kleinschalige telers en is daarmee de grootste exporteur van biologisch en Fairtrade gecertificeerd fruit vanuit Latijns-Amerika.

Voor meer informatie: www.fairtrasa.com
Publicatiedatum: