Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wereld Natuur Fonds pleit voor boeren mét natuur

Nederland is toe aan een integrale benadering van landbouw en natuur, zegt het Wereld Natuur Fonds. Op de Bio-beurs in Zwolle zal WNF-directeur Johan van de Gronden deze visie op de samenwerking tussen natuur en landbouw toelichten.
 
Volgens het WNF is het idee dat je natuur kunt beschermen door er een hek omheen te zetten achterhaald en moet ook in de landbouw de biodiversiteit beschermd worden. Johan van de Gronden: "De intensieve landbouw in Nederland is onhoudbaar. We hebben het kantelpunt bereikt. Zowel biodiversiteit en boeren hebben baat bij een systeem dat de ecologie voorop stelt. Een gezonde bodem is de basis voor een toekomstgerichte landbouw en een florerende natuur. Je kunt niet tegen de ecologie in blijven boeren. WNF pleit daarom voor boeren mét natuur."
 
Begin 2014 presenteerde het Wereld Natuur Fonds, vooral bekend van de bescherming van natuur in verre landen, haar visie op de Nederlandse natuur. Daarin besteden ze uitgebreid aandacht aan natuur in het agrarische gebied. Reden voor Bionext, organisator van de Bio-beurs, om Johan van de Gronden uit te nodigen als spreker.
 
Tijdens de workshop met als titel 'Landbouw en natuur, gaat het samen?' zal Van de Gronden de visie op de samenwerking tussen landbouw en natuur nader toelichten. Vervolgens geven natuurboer Berrie Klein Swormink en Guus van Laarhoven, projectleider bij Friesland Campina, daar een korte reactie op. Aansluitend is er tijd voor discussie met de zaal.
 
Waar: Bio-beurs, IJsselhallen Zwolle, Hanzezaal
Wanneer: Woensdag 21 januari van 15:30 tot 17:00 uur.


 
Publicatiedatum: