BioFach 2015: 7 exposanten in 'Food from Finland'-stand
Onder de vlag van 'Food from Finland' worden op 88 m² niet alleen maar havervlokken en bessen gepresenteerd, maar ook kazen, broodbeleg, aardappelzetmeel, muesli's, ontbijtgranen, kippenvlees en speciaal brood. Topkok Kim Palhus zal bij de stand Finse specialiteiten bereiden voor beursbezoekers die geïnteresseerd zijn in de Finse keuken, meldt de Duitse website bio-markt.info.
Het hoofdproduct uit Finland uit de biologische sector is haver, die een bijzonder goede kwaliteit en een hoge oogstopbrengst ontwikkelt in de koele zomers van het land met de bijzonder lage temperaturen. Maar niet alleen haver, ook tarwe en rogge spelen een belangrijke rol in Finland. Finnen eten zeer veel traditioneel gebakken zuurdesem roggebrood. Uit deze drie graansoorten maken biologische producenten een veelvoud aan goede bakkerijproducten en viennoiserie.
Voor meer informatie: www.organic-finland.com