Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiaas ziekenhuis gaat zelf bio-AGF telen

Mysore is de op één na grootste stad van Karnataka, een deelstaat van India. In een poging om patiënten te beschermen tegen het consumeren van kankerverwekkende elementen in voeding, kiest een privé-ziekenhuis in deze stad ervoor om zijn eigen biologische AGF te gaan telen.

Hiervoor werkt Bharath Hospital samen met de Afdeling voor Oncologie. Het idee is dat er een kleine biologische boerderij op het terrein gaat komen. "We gaan op het terrein zelf het een en ander doen", zegt afdelingshoofd KP Shivaprasad, "maar de voedselproductie zal ook worden aangevuld door een kleine teelt in de buurt van de Krishna Raja Sagara dam."

Gecertificeerde diëtisten

Het ziekenhuis gaat een verscheidenheid aan pepers, erwten, rode biet, wortel, radijs, veldbonen, paprika, kalebassen, kokos en andere producten telen. Daarnaast streeft het naar de teelt van mango, jack fruit, papaja, kruisbes en chikoo.

Lunch, ontbijt en diner worden voorbereid onder de aanwijzingen van gecertificeerde diëtisten. De opbrengst is voldoende om ongeveer 120 tot 150 mensen te voeden, waaronder 60 tot 80 patiënten en hun verzorgers. Aandacht voor voeding helpt patiënten om diabetes te beheersen en hartkwalen te voorkomen, aldus het ziekenhuis.

Publicatiedatum: