Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitsers investeringsbedrijf focust op duurzaamheid

Antoinette Hunziker-Ebneter, voormalig directeur van de 'Schweizer Börse', heeft zich in een interview met de Zwitserse krant '20 Minuten' uitgesproken voor meer duurzaamheid in de investeringsbeslissingen en de ondersteuning van start-ups.



De nu 54-jarige is in 2006 een compleet nieuwe weg ingeslagen. Ze richtte met 'Forma Futura' haar eigen vermogensbeheerbedrijf op in Zürich. Daarbij hechtte zij grote waarde aan duurzame investeringen en ontwikkelde zij eigen criteria voor bedrijven waarin geïnvesteerd wordt. Tegen '20 Minuten' zei ze: „Ik had 20 jaar geleden ook niet gedacht dat ik er vandaag in de supermarkt op let waar groenten en vruchten vandaan komen en hoe ze geteeld worden. Tegenwoordig hoort dat er voor velen echter gewoon bij. En net als bij het boodschappen doen gebeurt dat nu ook bij geldinvesteringen. Daarbij letten we nu ook op bio en fairtrade. Na het biologisch eten komt nu het bio-investment. Het aandeel duurzame investeringen is in de afgelopen tien jaar van 3 naar 10 procent gestegen."
Publicatiedatum: