Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Kunnen fondsen nu naar eigen inzicht besteden"

Amerikaanse bio-sector vrijgesteld van meebetalen aan check-off programma's

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw oordeelde in december 2014 dat biologische telers en handelaren zijn vrijgesteld van het meebetalen aan check-off programma's voor conventionele grondstoffen. Hiermee onderkent de overheid de 'unieke behoeften van de biologische industrie' en laat het de sector zelf beslissen waar het geld wordt besteed.
 
Een commodity check-off programma vergaart fondsen middels een check-off mechanisme van producenten van een bepaalde agrarische grondstof. Vervolgens worden die fondsen aangewend voor het promoten en onderzoeken van die grondstof. Check-off programma's trachten zo de marktpositie van de grondstof te verbeteren. De meeste programma's zijn al 50 jaar actief.
 
De OTA, de Organic Trade Association, is blij met de uitspraak. Laura Batch, executive director van OTA, zegt dat de biologische sector nu vrij is om haar eigen marktpositie te promoten en de vrijgemaakte fondsen naar eigen inzicht te besteden.
 
De vrijstelling is zeer belangrijk voor gecertificeerde biologische bedrijfsvoering. De USDA schat dat deze zal leiden tot een besparing van 13.600.000 dollar voor de biologische sector. Volgens Batch zal dit bovendien een flink aantal bio-telers en andere ondernemers in de sector stimuleren.
 



 
Publicatiedatum: