Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Stap terug met het oog op de voedselveiligheid"

Kromhoekster Kip bewust niet biologisch

Pluimveehouder Co Bakx is een eigenwijs man. Hij roeit met zijn eigen ideeën over voer tegen de stroom in. Sa! publiceerde dit artikel over Co, waarin onder meer ingegaan wordt op zijn keuze voor 'niet biologisch':

Ondanks zijn alternatieve voer en gezondheidsbeleid, is Bakx voor de rest een traditionele vleeskuikenhouder. De bezettingsgraad en de inrichting van de stallen is niet anders dan normaal in de sector. "Het liefst gaan wij helemaal terug naar biologisch, maar dan wel echt biologisch. Dat is echter voor de consument niet te betalen." De huidige biologische sector met buitenuitloop vindt Bakx met de gebruikelijke bezetting niet verantwoord. "De buitenuitloop is een grote modderpoel. Neem daar maar eens een grondmonster. Bovendien bevat deze kip veel meer bacteriën. Met het oog op de voedselveiligheid is het een stap terug."

Voor meer informatie: www.dekromhoeksterkip.com

Bron: Sa!


Publicatiedatum: