Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PRP SOL met Skal-erkenning naar Bio-beurs

PRP SOL, een product van PRP Technologies, is sinds juni 2014 toegelaten in de biologische landbouw. PRP SOL bevat specifieke micro-elementen en minerale zouten die op een kalkskelet worden gebonden. PRP producten kunnen alleen goed werken als er in de bodem organisch materiaal aanwezig is. In combinatie met vaste mest, groenbemesters en voldoende gewasresten is het effect het grootste. Daarom is het heel geschikt voor toepassing in de biologische teelt als bodemverbeteraar.
 
PRP Technologies is mede opgericht door de Franse microbioloog Roland Pigeon: "Alle hogere vormen van leven zijn afhankelijk van micro-organismen voor hun voortbestaan." Vanuit die visie is de basis gelegd voor het ontwikkelen en produceren van mineralen, zouten en micro-elementen die op celniveau het functioneren van micro organismen, planten en dieren bevorderen.
Roland Pigeon was jarenlang een roepende in de woestijn door het toenemend gebruik van kunstmest en chemische middelen.
 


PRP producten passen in een duurzame landbouw waarbij de kracht van de natuurlijke biodiversiteit centraal staat. PRP SOL is een bodemverbeteraar die vooral het bodemleven activeert. Verschillende biologische boeren hebben hier nu al ervaring mee.
 
PRP FIX is een middel voor veehouders om het strobed in de potstal mee te behandelen. Door een verbeterde omzetting van stro kan er minder stro worden gebruikt omdat de vochtopname hiermee wordt verhoogd.

PRP EBV is een plantversterker die enzymatische processen op celniveau ondersteunt. Deze zullen in geval van extra fysische of biologische stress de plant ondersteunen en hiermee onder andere fotosynthese-processen verbeteren en optimaliseren.
 
PRP Benelux gaat samen met ProfytoDSD, Pireco en Kommer deelnemen aan de Biobeurs 2015 in Zwolle om de biologische landbouw kennis te laten maken met de producten van PRP Technologies, Pireco en Kommer en de kennis van ProfytoDSD.

Voor meer informatie: Jonas Klinkert, 06 12865501, www.prptechnologies.eu
Publicatiedatum: