Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reportage over vlees van Drentse grond

RTV Drenthe heeft een reportage gemaakt over de dieren die in het Drents Friese Wold lopen en verwerkt worden tot vlees voor de markt. Schaapsherder Hilde Groen laat haar schapen de heide begrazen. Maar als de schapen ouder worden kunnen ze niet meer met de kudde mee. Omdat Hilde het schaap niet op de hei kan achterlaten gaat deze naar een plaatselijke slager. "Het blijft altijd moeilijk, maar ik heb liever dat mijn dieren naar een plaatselijke slager gaan dan dat ze in een vrachtwagen naar Frankrijk naar een mega-slachterij gaan", aldus Groen.

Het vlees van deze schapen, maar ook van Schotse Hooglanders wordt verkocht als biologisch vlees (niet gecertificeerd). De dieren eten alleen wat in de natuur groeit. Ook krijgen ze geen antibiotica of ander chemische troep binnen.

Chefkok Léon Stam uit Emmer-Compascuüm is afnemer van deze Drentse streekproducten. Hij maakt onder andere droge worsten van het vlees.



Bron: RTV Drenthe
Publicatiedatum: