Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appeloogst bij Boomgaard Bokhoven vanuit de lucht gefilmd

Tholen - Begin september is de oogst weer begonnen in de biologische Boomgaard Bokhoven. Hiervan is een video gemaakt, met daarin onder meer indrukwekkende beelden vanuit de lucht. Deze zijn gemaakt met behulp van een drone.

Henri en Diny Albers runnen vanaf 1991 de biologische boomgaard aan de rand van het Brabantse dorpje Bokhoven aan de Maas. Daar telen zij appelrassen Elstar, Jonagold, Alkmene, Santana en Rode Pinova. "We telen dus inmiddels al bijna een kwart eeuw op dit perceel", aldus Henri.



In de maanden september en oktober vindt de oogst plaats in de boomgaard. Ze beginnen met het herfstras Alkmene, vervolgens Elstar en tenslotte Jonagold. Ze plukken de appelen 'op kleur'. Dit betekent dat alleen de appels die voldoende rood gekleurd zijn geoogst worden. De resterende appelen kleuren nog bij en oogsten ze in één van de latere plukrondes.



Voor meer informatie: www.boomgaardbokhoven.nl
Publicatiedatum: