Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Sterke groei bio, zowel in Spanje als rest Europa"

Frunet Bio start volgende week met biologische Osteen-mango's

Tholen - Volgende week gaat Frunet Bio weer van start met het uitleveren van de aangerijpte biologische Osteen-mango's. "Vorig jaar hadden we feitelijk te maken met een misoogst. Dit jaar verwachten we meer te oogsten dan twee jaar geleden. Door de grotere hoeveelheden ligt het verwachtingspatroon qua prijsvorming lager dan twee jaar geleden. De telers moeten ernstig rekening houden met lagere netto-opbrengsten", vertelt Richard Soepenberg.



Frunet heeft een eigen teeltgebied uit familiebezit in de regio Malaga, waar dit jaar ruim 10 hectare bio-mango's worden geteeld. De oogst vindt één keer per jaar plaats en duurt van september tot ongeveer half november. In het zuiden van Spanje in Andalusië worden de mango's optimaal gerijpt. "Na de Osteen-mango's gaan we verder met Keith. Wij verwachten dit seizoen zo'n 500.000 kilo te vermarkten", zegt Richard.



Volgens Richard ziet het algemene beeld voor wat betreft de biologische producten er goed uit. "Frunet maakt jaarlijks een sterke groei door. De hooggespannen verwachtingen voor 2014 zijn tot nu toe waargemaakt. Ook het komende winterseizoen verwachten we opnieuw een groei in alle soorten tomaten, paprika, courgettes en komkommers. De bio markt groeit naar onze mening sterk, zowel in Spanje als in de rest van Europa. Een verdere groei van ons international team is dan ook te verwachten met product specialisten voor ieder afzetgebied!"



Voor meer informatie:

Richard Soepenberg
Frunet Bio

Telefoonnummer: +34 952 52 75 10
Mobiel: +34 661 684 861
Fax: +34 952 52 75 11
Ctra. De Algarrobo Km. 2,5
29750 - Algarrobo. MALAGA
Richard@frunet.net
www.frunet.net